Cerul Iașului, colorat de 1.000 de baloane. Campanie de sensibilizare împotriva accidentelor rutiere

Date:

Cerul Iașului a fost colorat astăzi de o mie de baloane lansate din grădina Palas. Când ploaia s-a oprit, sute de persoane adunate la Palas, dar mai ales copii, au lansat baloanele umplute cu heliu.

Acțiunea a avut loc în cadrul evenimentului „Viața are 1.000 de culori! Stop accidentelor rutiere!„. Printre participanți aceștia s-au numărat elevi de la câteva licee și colegii din Iași, simpatizanți ai cauzei WorldStreet, echipei feminine de regby Politehnica Iași, Palas Iași, Casei de Cultură a Studenților, Primăriei Iași, Inspectoratului Școlar Județean Iași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași și Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

Evenimentul face parte din ”Safety First” care este un proiect social de responsabilizare, sensibilizare, informare și deprinderea unor cunoștințe de educație rutieră civică a comunității municipiului Iași finanțat de către Primăria Iași. Proiectul este derulat de către Asociația WorldStreet, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași , Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISUJ) Iași.

Proiectul ”Safety First” se derulează pe o perioadă de patru luni calendaristice: august, septembrie, octombrie, și noiembrie. Activitățile se vor derula până la sfârșitul anului deoarece, unii dintre beneficiarii direcți ai proiectului, respectiv elevii de clasa a 11-a și a 12-a, sunt supuși presiunii examenelor de bacalaureat și atestate profesionale. Scopul proiectului îl constituie sensibilizarea, responsabilizarea, și informarea unui număr de cel puțin 10.000 de beneficiari care intră în contact direct cu activitățile desfășurate prin intermediul proiectului, membri ai comunității municipiului Iași de toate vârstele. Obiectivele pe termen scurt și lung sunt reducerea numărului accidentelor rutiere în rândurile pietonilor, șoferilor, bicicliștilor din municipiul Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...