marți , 26 octombrie 2021 3:39 pm
Iasi booked.net
-1°C

Certificatul verde Covid poate fi descărcat de la 1 iulie

Ministerul Sănătății a adus azi în dezbatere publică un proiect de OUG care reglementează modul de eliberare, verificare și certificare pentru Certificatul digital COVID.

Certificatul verde va intra în vigoare de la 1 iulie și are rolul de a garanta libera circulație în interiorul UE pentru persoanele vaccinate cu vaccinul anti-COVID sau imunizați în urma îmbolnăvirii și vindecării.

Certificatul va putea fi obținut de pe site-ul certificat-covid.gov.ro, singurul site oficial dedicat acestuia.

Certificatele sunt eliberate de Sistemul informatic integrat de emitere și verificare a certificatelor digitale ale UE privind Covid-19 (SII-CDC), aflat în administrarea operațională a Ministerului Sănătății, dezvoltat și implementat de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Certificatele sunt valabile astfel:

  • Certificat de vaccinare: pentru persoanele vaccinate: până la 30 iunie 2022
  • Certificat de vindecare: pentru persoanele care au trecut prin boală, sunt valabile 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru Sars-Cov-2, înregistrat în platforma informatică Corona-forms
  • Certificat de testare: valabile 24 sau 72 de ore de la efectuarea testului pentru Sars-Cov-2, în funcție de tipuld e test efectuat.

Recomandări

Șapte noi focare în Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția a 7 focare Covid-19 din judeţul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *