joi , 6 mai 2021 12:53 am
Iasi booked.net
-1°C

Cercetătorii din Canada cred că folosirea cannabis-ului poate preveni infecţiile cu COVID-19

Cercetătorii de canabis din Canada au făcut o serie de studii şi au descoperit că un supliment natural pe bază de plante poate preveni infecţiile cu SARS-CoV-2.

Descoperirile s-au referit la tulpini puternice de canabis şi la utilizarea canabisului medicinal în tratamentul bolii. Şi mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă au dezvoltat noi tulpini de canabis medicinal pentru a arăta conţinutul lor bogat în cannabidiol şi eficienţa în combaterea virusului COVID-19.

Căutarea unui vaccin pentru noul coronavirus a dus la descoperirea acestui medicament natural, din canabis, cu conţinut ridicat de CBD. Cercetătorii de la Universitatea din Lethbridge au spus deja despre eficienţa acestui medicament descoperit prin metode tradiţionale, însă studiile lor nu sunt complet finalizate, trebuie experimentate terapeutic, informează newsweek.ro.

Ei sunt conştienţi că studiile lor au avut succes, însă ele trebuie încă validate. Conform celor declarate, extractele de cânepă au un conţinut semnificativ de cannabidiol (CBD) care poate bloca proteinele ce favorizează pătrunderea virusului COVID-19 în celulele corpului uman.

Unii cercetători au precizat faptul că în acest fel s-ar putea reduce cu până la 70% riscul de pătrundere al virusului în celulele umane. Asta înseamnă că medicamentul ar putea scădea riscul de infecţie cu 70%.

Concluzia a fost că acesta ar putea reprezenta un tip de terapie alternativă la medicamente. Canabisul medicinal poate ajuta şi în tratamentul multor simptome şi afecţiuni. El ajută în eliminarea stărilor de greaţă, inflamaţie, durere, insomnie, anxietate, depresie, etc.

Recomandări

Un medicament care vindecă repede Covid-19 este în proces de testare

Compania farmaceutică Merck a semnalat ieri că medicamentul experimental antiviral molnupiravir pe care îl creează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *