joi , 23 septembrie 2021 6:23 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cercetări la Iași referitoare la lanțurile false de aprovizionare cu legume

Acuzațiile sunt făcute chiar de către producători agricoli care spun că un mare lanț de supermarketuri vinde roșii din afară, de slabă calitate, ca fiind roșii produse în România.

Un legumicultor din județul Olt, a plecat luni, 12 iulie, în Slatina să evalueze o informație furnizată de un coleg din județul Iași. Într-o localitate din Iași, legumicultorul respectiv a depistat în magazinele unui mare lanț roșii turcești comercializate sub eticheta de roșii România“.

Reprezentanții magazinului nu au mai înlocuit nici lăzile, astfel că se poate observa și regiunea din care sunt aduse roșiile. Fermierul din Iași a găsit și tomate care aveau aplicată o etichetă mică, direct pe produs, iar acest lucru s-ar întâmpla doar la roșiile din import.

Fermierul din Iași. „Da, avem „Roșii România“ în lăzi de Turcia. Se pare că cei care s-au ocupat de comercializare și de import n-au mai avut cartoane necolorate, de ambalare, și le-au adus în acestea. Roșii verzi, cred că este un nou soi. Haideți să vedem ce e și sub“, comentează fermierul în timp ce caută în lada cu roșii puse la vânzare.

Recomandări

Roșiile românești sunt foarte scumpe pe piață

Pe piețele din România au apărut primele roșii românești vândute de producători. Mulți români evită …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *