miercuri , 8 decembrie 2021 1:39 am
Iasi booked.net
-1°C

Centrul de vaccinare de la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași se va închide la jumătatea lunii februarie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, s-au vaccinat 265 de pacienți. Aceștia intră în această săptămână la rapel.

Până pe data de 15 februarie, etapa se va finaliza, urmând ca centrul de vaccinare din unitatea medicală să se desființeze. Unii dintre ei s-au vaccinat prin intermediul medicilor de familie, iar alții au un nivel mare de anticorpi după ce s-au infectat cu coronavirus, astfel că peste 60 la sută dintre ei sunt imunizați. Cei care nu s-au vaccinat, dar doresc să o facă în această perioadă, pot apela la medicii din centrul de dializă a spitalului care le vor oferi ajutorul necesar pentru a se înscrie pe platformă, fiind programați la unul dintre centrele de vaccinare din județ.

Ieri, pe 8 februarie 2021, erau ocupate 3 paturi ATI. Totodată, 5 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă. În județul Iași, în cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, până pe 8 februarie 2021 au fost efectuate 47.307 vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 35.884 au fost vaccinate cu prima doză și 11.423 cu a doua doză. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 120 de reacții adverse ușoare.

Până pe data de 15 februarie 2021, toți pacienții vor primi și a doua doză de vaccin Pfizer și vor încheia astfel schema de vaccinare. După data menționată, centrul de vaccinare se va închide. Numărul pacienților dializați care sunt internați în spital după ce au fost confirmați pozitiv cu coronavirus a scăzut. Dacă în lunile septembrie, octombrie, noiembrie 2020 a fost un vârf al infectărilor, când erau câte 20-30 de pacienți, în luna februarie 2021 sunt câte 3-5 bolnavi internați în spital.

„Toți pacienții dializați din județul Iași au fost vaccinați și urmează să li se administreze și cea de-a doua doză de vaccin. Sunt 265 în total, lucru ce ne bucură, deoarece este un procent de peste 50-60 la sută. O parte dintre pacienți, este vorba de circa 200, care au făcut infecția cu coronavirus din aprilie și până în prezent, s-au și vaccinat. Astfel că o mare parte dintre pacienții noștri sunt imunizați. Acest lucru se reflectă și prin numărul de pacienți internați în spital. Într-un mod neașteptat, au fost foarte puține cazuri de reacții adverse având în vedere că acești pacienți suferă de multe comorbidități”, a declarat dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

Recomandări

Un nou centru de vaccinare anti-COVID 19 în Campusul „Tudor Vladimirescu”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Iași …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *