joi , 13 august 2020 1:06 am
Iasi booked.net
-1°C

Centru de excelență la Maternitatea Cuza Vodă

Un nou proiect medical prinde contur la Iași. În zona Maternității „Cuza Vodă” va apărea un centru medical ultraperformant.

După centrul de excelență deschis la Spitalul de Neurochirurgie, un altul va fi realizat la Spitalul Clinic de Obstretică- Ginecologie „Cuza Vodă”. Conducerea maternității a solicitat sprijinul Consiliului Județean pentru dotarea blocului operator, dar și pentru realizarea primului Laborator de genetică moleculară și genomică structurală. Acesta va fi amenajat în cadrul Centrului de medicină reproductivă a spitalului. Bolile genetice sunt responsabile pentru aproximativ 50 la sută din decesele infantile și de jumătate din internările din spitalele pediatrice. Cele patru laboratoare de genetică medicală existente la Iași sunt dotate cu aparatură perimată fizic și moral, încă din anii ’90. De asemenea, CJ va susține financiar și achiziționarea unui robot laparoscopic da Vinci, necesar chirurgiei minim invazive. În țară există 16 astfel de roboți, dar niciunul nu se află în Moldova, informează bzi.ro.

Conducerea CJ a purtat discuții și cu reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie. În urma discuțiilor s-a stabilit continuarea programului de investiții în aparatură modernă demarat anul trecut, astfel încât spitalul să poată acoperi la cel mai înalt nivel întreaga paletă de servicii medicale din domeniul neurochirurgiei.

„Bugetul nostru din acest an va fi foarte restrâns, având asigurate practic doar 25 la sută din sumele necesare. Nu vom face însă niciun compromis în privința creșterii calității serviciilor furnizate de spitalele din subordinea noastră. Am solicitat spitalelor ca orice echipament achiziționat să fie vârful de gamă. Vorbim de sănătatea ieșenilor și mai bine strângem cureaua în alte domenii decât să cumpărăm aparate uzate moral, așa cum, din păcate, s-a mai întâmplat în trecut. Așteptăm în cursul zilei de miercuri solicitările din partea spitalelor, fundamentate tehnic și economic, pentru a le putea supune aprobării consilierilor județeni la proxima ședință în plen”, a spus Maricel Popa, președintele CJ.

Recomandări

Managerul Spitalului Judeţean Vaslui, în stare gravă la spital cu suspiciune de COVID-19

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Ana Rinder (43 ani), a ajuns marţi, 11 august în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *