joi , 20 ianuarie 2022 8:12 pm
Iasi booked.net
-1°C

Centralele individuale ar putea fi interzise în apartamentele noi

O nouă propunere a Ministerului Mediului vizează interzicerea centralelor individuale de apartament în imobilele noi, pe motiv că poluează foarte mult. Propunerea este încă în discuții. 

De altfel, ar putea fi instalate centrale care să deservească întreaga clădire, a spus ministrul interimar de resort, Tánczos Barna:

Tánczos BarnaCeea ce propun eu este să facem un prim pas în protejarea mediului şi măcar la construcţiile noi, la blocurile noi să nu mai facem această greşeală. Există alternative pe piaţă la centralele de apartament individuale. Avantajul acestor centrale este eficienţa crescută, respectiv posibilitatea de a ridica noxele mult deasupra solului, astfel încât masa de aer care circulă mai sus să poată să cureţe cumva zona în care ne plimbăm noi şi să nu afecteze atât de mult cetăţenii.

Ministrul interimar al mediului a adăugat că există deja oraşe în care autorităţile locale au interzis centralele de apartament, cum ar fi Braşovul sau Clujul. Cei care au montate astfel de centrale nu vor fi afectaţi de această măsură. (Rador)

Recomandări

Un artist din Iași a ajuns după gratii

Un bărbat de 30 de ani a ajuns la închisoare din cauza unor substanțe interzise. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *