luni , 21 iunie 2021 4:59 am
Iasi booked.net
-1°C

Cele trei reguli pentru a evita aglomerația din magazine sunt încălcate cu cinci zile înainte de Crăciun

Cu cinci zile înainte de Crăciun, supermarketurile și mall-urile sunt pline. Oamenii au profitat de ultimul weekend înainte de sărbători au ieșit să cumpere mâncare și cadouri. Medicii spun că aglomerația poate fi evitată prin câteva reguli simple.

Potrivit medicilor, în primul rând, cumpărăturile nu trebuie lăsate pe ultima sută de metri, iar programul trebuie să fie adaptat.

În al doilea rând, persoanele vârstnice sau cele care predispuse la îmbolnăvire din cauza afecțiunilor pe care le au trebuie să evite să meargă la cumpărături în orele de vârf. Recomandată pentru ele este prima parte a zilei.

Pe de altă parte, tinerii ar putea să se axeze mai mult pe cumpărăturile online, dacă acest lucru este posibil.

În al treilea rând, proprietarii de magazine trebuie să se asigure că în interior se respectă regulile și să intervină atunci când în același interval de timp sunt mai multe persoane la cumpărături și nu se respectă distanțarea socială.

Marii comercianți au cerut prelungirea cu o oră a programului de funcționare a magazinelor în perioadele 19-24 decembrie și 28-31 decembrie. Au făcut această solicitare în condițiile în care se așteaptă la o creștere a numărului de clienți cu 20% în această perioadă.

„Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, dar și restricțiile în vigoare pentru prevenirea răspândirii Covid-19, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR supune din nou atenției Comitetului Național pentru Situații de Urgență solicitarea ca în perioadele 19-24 decembrie 2020 și 28-31 decembrie 2020, programul magazinelor să fie prelungit de la ora 21.00 până la ora 22.00”, se arată în cererea formulată de AMRCR.

Conform acesteia, solicitarea are la bază măsurile suplimentare de prevenție luate la nivelul magazinelor, precum și situația epidemiologică la nivel național și scăderea numărului de cazuri.

Recomandări

Măsurile de relaxare ar putea fi suplimentate

Guvernul are în vedere reducerea măsurilor de relaxare gândite pentru 1 iunie, dacă nu va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *