duminică , 18 aprilie 2021 11:13 am
Iasi booked.net
-1°C

Cele mai ciudate motive pentru care sunt anulate zborurile

Peste 85% dintre pasagerii europeni nu ştiu că pot primi bani atunci când zborul lor întârzie sau este anulat. Iar românii nu fac excepție. Cert este că pentru astfel de probleme companiile aeriene pot despagubi călătorii cu sume între 250 si 600 de euro.

În 2017, un avion care trebuia să decoleze din Londra cu destinaţia Barbados nu a putut pleca la timp din cauza lipsei hârtiei de toaletă şi a căştilor la bord. După cinci ore abia, timp în care personalul a făcut rost de materiale, avionul a putut pleca.
Toţi cei 280 de pasageri au avut dreptul la o despăgubire de până la 600 de euro. O problemă similară a fost întâmpinată şi de pasagerii unei curse low cost din Marea Britanie. Deşi avionul de la Glasgow a plecat spre Tenerife la timp, a aterizat în regim de urgenţă la Manchester, din cauza lipsei apei pentru prepararea cafelei şi a ceaiului de la bord. Oamenii au fost îmbarcaţi pe un alt zbor din Manchester.

Un avion care trebuia să decoleze de pe aeroportul Schipol Amsterdam spre New York nu a mai plecat din cauza alcoolemiei peste limită a copilotului. Măsurătorile au arătat că nivelul maxim de 0,2 era depăşit de trei ori. Copilotul a fost amendat cu 3.400 de euro şi zborul a fost anulat, observator.tv.

Şi tot alcoolul a fost motivul care a dus la plata de compensaţii pentru un zbor din Finlanda. Echipajul a fost nevoit să dea jos doi dintre pasageri pentru că erau ameţiţi de alcool şi să repare o fereastră care a fost spartă în timpul acţiunii.

Nu sunt singurele motive ciudate care au dus la întârzieri, însă. În 2018, pasagerii unui zbor către San Francisco au ajuns cu o întârziere de patru ore din cauza unui şoarece care călătorea şi el către Statele Unite. Animalul a fost descoperit înainte de decolare. Au mai avut loc situaţii similare însă, în care a fost nevoie şi de deratizare.

Vorbim acum despre situaţii în care pasagerii nu au primit despăgubiri, pentru că nu s-a aplicat directiva europeană. O aeronavă a fost ţinută la sol pe aeroportul din Kualanamu pentru că zeci de albine şi-au făcut cuib pe aripa dreaptă a aeronavei. Din fericire, albinele nu au putut intra în interiorul avionului. Pasagerii au așteptat peste 90 de minute pentru intervenţia pompierilor care le-au alungat cu jeturi de apă, mai scrie observator.tv.

Un incident ceva mai grav a avut loc în 2012, când un avion a aterizat de urgenţă în Al Ghardaqa pentru că un pasager a fost muşcat de o cobră. Cumva, pasagerul a trecut de securitate cu şarpele în bagajul de mână. După ce a fost muşcat, pasagerul încerca să controleze cobra, însă fără succes. Şarpele s-a strecurat printre scaune spre teroarea pasagerilor.

Scorpionii, furnicile sau gândacii pe post de accesorii sunt alte motive pentru care, de-a lungul timpului, avioanele au fost nevoite să rămână ore bune la sol.

Recomandări

Sume importante de bani pentru bunăstarea animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură anunță că a început plata solicitărilor depuse în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *