joi , 2 decembrie 2021 10:30 am
Iasi booked.net
-1°C

Cele mai bune cratițe, oale și tigăi pentru toate tipurile de plită

Umila cratiță este probabil una dintre cele mai utilizate piese din bucătărie – deci are sens să investiți în ea cu înțelepciune. Cele mai bune tigăi distribuie căldura uniform și eficient, sunt confortabile de utilizat și suficient de robuste pentru a face față la tot ce aruncați zilnic în ele.

Înainte de a cumpăra, trebuie să stabiliți ce tip de vase vor fi potrivite pentru plita dvs. Mulți producători pun simboluri pe fundul vaselor, pentru a arăta cu ce sursă de căldură vor funcționa.

Iată un ghid rapid cu privire la principalele tipuri de plite:

Plite ceramice

Utilizați orice tigăi, cu excepția celor din cupru sau oțel inoxidabil cu o bază de cupru expusă. Asigurați-vă că tigaia are o bază netedă și plană, pentru a oferi cel mai bun contact cu inelul plitei. Pot fi folosite tigăi tradiționale din fontă, dar aveți grijă să nu le trageți pe plită, deoarece acestea pot provoca daune.

Plite pe gaz

Toate tigăile sunt potrivite pentru plite pe gaz. Nu uitați să reglați flacăra pentru a împiedica extinderea dincolo de baza cratiței, deoarece aceasta poate deteriora mânerul și risipi gaz.

Plite cu inducție

Acestea devin din ce în ce mai populare, dar nu toate tigăile funcționează pe căldura de inducție. Trebuie să aibă un material magnetic în bază, precum fontă sau oțel inoxidabil. Tigăile din aluminiu pur sau cupru nu vor funcționa. Un indicator luminos de pe plită va începe să clipească dacă nu este tipul corect de tigaie sau pur și simplu nu se va încălzi.

Care este cel mai bun material pentru oale și tigăi?

De asemenea, trebuie să luați în considerare materialul tigăilor pe care le utilizați. Iată avantajele și dezavantajele fiecăruia:

Aluminiu

Multe tigai de aluminiu au un strat de email la exterior și un strat antiaderent la interior. Acest lucru le face dure, ușor de curățat și rezistente la zgârieturi și pete. Puteți obține, de asemenea, aluminiu anodizat sau turnat – care arată ca fontă, dar are greutatea și conductivitatea termică bună a aluminiului. Tigăile din aluminiu normal nu sunt potrivite pentru gătirea alimentelor acide.

Fontă

Acest material se încălzește încet, dar păstrează bine căldura, deci este bun pentru gătit lent, chiar și la foc mic, și obține crusta perfectă pe carne. Amintiți-vă, totuși, că mâncarea dvs. va continua să gătească pentru o perioadă de timp după oprirea căldurii. Fonta neacoperită nu este sigură pentru mașina de spălat vase, dar cele mai multe tigăi din fontă au exterioruri din smalț și interioare din smalț sau antiaderente, pentru a evita această problemă. Tigăile din fontă antiaderentă neacoperite vor trebui condimentate pentru a construi o patină.

Cupru

Cuprul are o conductivitate termică excelentă. Tigăile de cupru bune sunt foarte scumpe, dar ar trebui să reziste o viață. Deoarece acest metal poate reacționa cu alimente acide, pește și carne, aceste tigăi sunt în mod normal căptușite cu tablă sau oțel inoxidabil, pentru a acționa ca o barieră. Tigăile din cupru trebuie curățate cu un polish dedicat, pentru a le păstra cât mai bine.

Aluminiu anodizat

Distinse prin culoarea lor gri-neagră sau neagră, aceste tigăi au un finisaj dur, care nu se va ciobi, nu va crapa, nu se va coji sau nu va reacționa cu alimentele acide. Puteți folosi și ustensile metalice, deși acestea pot marca suprafața. Aceste tigăi nu sunt, de obicei, apte pentru mașina de spălat vase, dar suprafața lor este rezistentă la lipire. Sunt destul de ușoare și se încălzesc rapid, eliminând punctele fierbinți, dar nu funcționează pe plite cu inducție.

Oțel inoxidabil

Tigăile din oțel inoxidabil sunt proiectate să reziste o viață întreagă și nu vor reacționa cu niciun fel de alimente. De asemenea, acestea se pot spăla în mașina de spălat vase. Oțelul inoxidabil poate dezvolta puncte fierbinți, așadar cuprul sau aluminiul sunt de obicei încorporate în bază. Cel mai bine este să le folosiți la setări de căldură scăzută și cu un strop mai mult de ulei, pentru a evita lipirea.

 

Recomandări

Investiție de 3 milioane de lei pentru Miroslava Industrial Parc

Consilierii locali din Miroslava au aprobat recent o decizie în plen pentru demararea unei investiții …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *