Cei mai cunoscuți pictori și capodoperele lor

Date:

Nume ca Vincent Van Gogh, Leonardo da Vinci și Pablo Picasso au lăsat omenirii o moștenire culturală importantă. Ei au marcat istoria artei și operele lor sunt privite anual de milioane de oameni.

„Noapte înstelată” a lui Van Gogh, Mona Lisa (La Gioconda) a lui Da Vinci și Guernica a lui Picasso sunt printre operele de referință din istorie.

Cele mai importante titluri ale unor nume cunoscute le găsești însă în rândurile următoare.Vincent Van Gogh s-a născut în 1853 și s-a remarcat prin operele care conțineau culori vii și reușeau să transmită un mesaj emoțional puternic.

A creat peste 2.000 de opere de artă, iar dintre acestea în jur de 900 au fost picturi. Opera care l-a făcut celebru a fost „Mâncătorii de cartofi”, dar titlul de referință din portofoliul său este „Noapte înstelată”.

De asemenea, alte opere celebre sunt „Portretul doctorului Gachet„, „Iriși” și „Camera din Arles”. Van Gogh mai este cunoscut și pentru problemele din viața personală și pentru faptul că a avut boli mintale.

La un moment dat, el l-a atacat pe pictorul Paul Gauguin, pentru ca apoi să se sinucidă la vârsta de 37 de ani, după ce s-a împușcat în piept în timp ce ieșise să picteze.

Leonardo da Vinci, un nume marcant din perioada Renașterii

Perioada Renașterii a fost una dintre cele mai importante din istoria artei. Multe opere de artă celebre au fost create atunci, iar un mare merit îl are și Leonardo da Vinci, cel care a trăit între 1452 și 1519. Considerat și unul dintre cei mai inteligenți oameni din istorie, Da Vinci a fost și sculptor, arhitect, inventator, muzician, inginer, cartograf și scriitor. Fără niciun dubiu, cea mai importantă operă creată de Da Vinci este Mona Lisa (La Gioconda), care este și cel mai scump tablou din istorie și poate fi văzut în Muzeul Luvru din Paris.

De asemenea, Cina cea de Taină este o altă creație de succes a sa. Tablourile lui Da Vinci mai sunt expuse și la National Gallery din Londra și Santa Maria delle Grazie din Milano. Tabloul Mona Lisa este evaluat în prezent la peste 1 miliard de dolari, iar el a fost replicat în milioane de exemplare și inclusiv Ikea a lansat o ediție. Suvenirurile cu chipul Mona Lisei sunt vândute în preajma muzeului Luvru, iar acest tablou este și simbol principal într-un joc de casino online dedicat lui Da Vinci și disponibil cu mize reale sau virtuale în oferta NetBet pacanele. Jocul se numește Da Vinci’s Vault și a fost dezvoltat de cei de la Playtech. Pe lângă Mona Lisa, acest joc care propune o incursiune distractivă în munca lui Da Vinci mai conține simboluri alte opere celebre ca Omul Vitruvian și Elicopterul de lemn.

Rembrandt s-a remarcat prin tehnica sa

A realizat numeroase desene și gravuri și este recunoscut la nivel internațional. Numărul picturilor realizate de Rembrandt trece de 600, dar în portofoliul său se mai află aproximativ 300 de gravuri și peste 2.000 de desene. Printre cele mai cunoscute opere realizate de el se află De Nachtwacht, De Staalmeesters, The Jewish Bride și Beshazzar’s Feat. Operele sale sunt expuse la Metropolitan Museum of Art din New York, National Gallery din Londra și Rijksmuseum din Amsterdam.

Pablo Picasso, unul dintre marii artiști din istoria recentă

Pablo Picasso a trăit până în 1973, când avea 91 de ani. Multe dintre operele sale pot fi văzute în Barcelona, unde se află și un muzeu ce îi este dedicat. Operele de referință din cariera sa sunt Guernica, Les Demoiselles d’Avignon, Chicago Picasso, Massacre in Korea și Three Musicians.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Horia Constantinescu, şeful ANPC, răspuns la acuzaţiile lui Pescobar: ”Nu culoarea politcă a adus peste 136 de kilograme de produse în afara datei limită!”

Horia Constantinescu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC),...

Noi investiții pentru turismul balnear, la Iași

Pacienții care vin pentru tratament în Stațiunea Nicolina au...

Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store, pe 26 octombrie, în ansamblul mixed-use Palas Iași

Palas Iași își completează portofoliul de branduri de modă...

Calitatea aerului în Județul Iași în luna august 2023

În luna august 2023, monitorizarea calității aerului de către...