joi , 28 mai 2020 4:57 am
Iasi booked.net
-1°C

Cei doi frați ai copilului ucis de mamă în bătaie, internați într-un centru de primire în regim de urgență

Ceilalți doi copii ai familiei din Cluj-Napoca, de 9, respectiv 12 ani, au fost internați, duminică, într-un centru de primire în regim de urgență al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj. Băieții vor avea parte de consiliere psihologică.

Cei doi frați, un geamăn rămas în viață în vârstă de 9 ani și un altul de 12 ani, au fost aduși de un echipaj de Poliție la Centrul de primire în regim de urgență Gavroche din Cluj-Napoca, urmare a violenței în familie, soldat cu decesul unui copil de 9 ani. Cei doi copii sunt afectați emoțional de ceea ce s-a întâmplat, iar drepturile părintești au fost delegate directorului general al DGASPC Cluj până vom face propuneri către instanță vizavi de rămasul copiilor în sistem și exercitarea drepturilor părintești. Probabil colegii mei vor face și propunere de decădere din drepturile părintești a mamei, care a fost reținută”, a spus Alina Chiorean, purtătorul de cuvânt al al DGASPC Cluj.

Geamănul copilului decedat a fost și el bătut. „Înainte de a fi aduși la centrul nostru, copiii au fost consultați la UPU unde s-a constatat că cel de 9 ani, geamănul celui decedat, prezintă și el urme de echimoze pe torace și membre”, a adăugat purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj.

În urmă cu patru ani, cei trei frați au mai fost în sistemul de protecție, fiind crescuți în sistemul de asistență maternală, după care au fost redați mamei, potrivit aceleași surse.

Am ajutat-o pe mamă, a fost monitorizată reintegrarea, a fost ajutată și de Primărie cu o locuință socială, dar și de o fundație”, a afirmat Alina Chiorean.

loading...

Recomandări

Un preot a fost amendat după ce a fost prins că ținea slujba cu zeci de enoriași (VIDEO)

Un preot din Cluj-Napoca care a organizat o slujbă religioasă în Vinerea Mare la o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *