marți , 19 ianuarie 2021 12:09 am
Iasi booked.net
-1°C

Cea mai rapidă tiroliană din Moldova s-a deschis în satul de vacanță Pojorâta

Pe 6 septembrie s-a deschis un nou punct de atracție în satul de vacanță Pojorâta.

Pregătirile pentru acest nou obiectiv, aflat în satul Văleni, au început în urmă cu câteva luni. Locul a fost ales cu atenție de autorități. Tiroliana se află la kilometrul zero al turismului din Comuna Mălini.

În zonă sunt multe pensiuni, dar și pârtia de schi. Peisajele sunt superbe. Plimbarea începe de la altitudinea de 650 metri, de pe un vârf al munților Stânișoarei și se încheie la 600 metri altitudine, la baza pârtiei de schi, scrie CronicadeFalticeni.ro.

Tiroliana traversează o zonă de pădure, după care te poartă la câțiva zeci de metri deasupra Drumului Județean 209 A, pârâul Suha și peste spații verzi,

Un element aparte este faptul că tiroliana din comuna Mălini este cea mai rapidă din Moldova. După unii, ar fi cea mai rapidă din țară.

Din acest motiv, persoanele cu o greutate corporală peste 75-80 kilograme, pornesc în călătoria pe sârmă cu o parașută care reduce viteza de deplasare. Parașuta este atașată de ham, iar în dreptul unui reper, pe care instructorul îl comunică fiecărui turist, este deschisă manual.

Proiectul și investiția aparține Primăriei din localitate, care vrea să atragă tot mai mulți turiști, dar și venituri la bugetul local.

Recomandări

Vine gerul în Moldova

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (11 – 24 ianuarie) o vreme în răcire accentuată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *