marți , 26 ianuarie 2021 12:20 am
Iasi booked.net
-1°C

Cea mai modernă rețea universitară de wireless din țară va fi la Iași!

Proiectul transfrontalier a fost câștigat după două etape de evaluare, în care s-a apreciat justificarea proiectului, scopul, obiectivul, potrivirea cu obiectivele programului european și apoi s-a evaluat studiul de fezabilitate realizat de universitate. Denumirea integrală a proiectului este Joint Cross-Border Networking Infrastructure of Technical Universities of Iasi and Moldova – WiNet@Uni.

Prin intermediul acestui proiect se vor crea și resursele tehnice necesare pentru ca alte proiecte transfrontaliere, atât aflate în derulare, dar și viitoare, să poată fi implementate mai eficient între cele două universități beneficiare – TUIASI și UTM. Pentru a îndeplini acest obiectiv, va fi implementată o soluție modernă pentru a se realiza videoconferințe, putându-se astfel realiza mai ușor colaborarea inter-instituțională.

Acesta permite utilizatorilor să aibă acces la Internet de mare calitate și la resursele unei universități cu contul instituțional de la instituția de la care provin. Spre exemplu, studenții sau profesorii TUIASI care vor merge cu programe Erasmus la alte universități ce folosesc rețeaua globală EDUROAM vor putea să acceseze rețeaua cu contul lor de utilizator de la Iași. Sursă:bunadimineataiasi.ro

Recomandări

Peste 800 de studenți ieșeni sunt nevoiți să caute altă cazare

In noul an universitar, Universitatea Tehnica“ Gheorghe Asache“ din Iasi nu va mai da curs …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *