joi , 6 mai 2021 12:26 am
Iasi booked.net
-1°C

Cea mai mare tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge în România

România va primi cea mai mare tranșă de vaccin de la compania AstraZeneca, care constă în 643.200 doze de vaccin.

Acestea vor ajunge azi la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi împărțite centrelor regionale existente la nivel național.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 1.558.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 591.881 au fost deja folosite pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor folosi atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza cererilor trimise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Recomandări

Un medicament împotriva coronavirusului va fi testat în Grecia

Grecia este prima țară din Uniunea Europeană care participă împreună cu Israelul la studiile clinice …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *