marți , 18 ianuarie 2022 4:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ce spune Primăria Iași despre scrisoarea deschisă împotriva extinderii Palas

Având în vedere Scrisoarea Deschisă având drept subiect propunerile care vor fi supuse dezbaterilor publice cu privire la extinderea proiectului Palas și semnată de un număr de personalități din municipiul Iași, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași este abilitat să transmită opiniei publice următoarea declarație de presă din partea primarului Mihai Chirica:

„Am citit cu maximă atenție scrisoarea deschisă – semnată de un număr important de intelectuali de reală valoare din Iași și nu numai – referitoare la proiectul urbanistic intitulat generic «Palas 2» și aș dori să le adresez următoarele rânduri.

 Vreau să declar de la început că apreciez grija pe care o arătați culturii și istoriei seculare ale Iașului. Vă mulțumesc pentru punctul de vedere pertinent și vă asigur că tratez cu seriozitate orice inițiativă menită a modela profilul edilitar al orașului. Vă încredințez, de asemenea, că nu voi accepta niciodată mutilarea minunatelor monumente ale Iașului, dimpotrivă, le protejez și le pun în valoare, la fel cum nu voi bloca nicicând proiectele de modernizare a orașului, fără de care nu am putea susține cultura și apăra patrimoniul nostru istoric.

 Voi milita întotdeauna pentru impunerea unui echilibru între nevoia de dezvoltare a comunității ieșene și obligativitatea de a respecta și duce mai departe moștenirea culturală a Capitalei Moldovei. Sunt convins că aceasta este singura cale rațională de a face din Iași unul dintre cele mai dinamice orașe din estul Uniunii Europene.

 Sunt în același timp un adept sincer al dezbaterilor organizate între toate părțile implicate și consider că specialiștii trebuie să aibă ultimul cuvânt. Prin urmare, vă promit că voi analiza cu temeinicie toate pozițiile care vor fi exprimate la dezbaterile din zilele următoare referitoare la proiectul «Palas 2», pentru a găsi cele mai bune soluții de punere în practică a acestei investiții de sute de milioane de euro.

 După cum probabil știți, în acest moment, investitorul a propus doar câteva idei, care abia după dezbaterile programate în perioada următoare vor căpăta forma unui concept, a unei viziuni edilitare. Tocmai pentru ca viziunea rezultată să fie cât mai benefică Iașului, vă invit să participați în număr cât mai mare la aceste dezbateri. Unul dintre rolurile esențiale ale unei elite este tocmai acela de oferi expertiză, de a promova și apăra adevăratele valori ale comunității!”

 Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Recomandări

Extindere sistem de apă și canalizare în județul Iași – Popești

ApaVital a scos la licitație contractul pentru 𝙚𝙭𝙩𝙞𝙣𝙙𝙚𝙧𝙚𝙖 𝙨𝙞𝙨𝙩𝙚𝙢𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙙𝙚 𝙖𝙥𝙖̆ 𝙨̗𝙞 𝙘𝙖𝙣𝙖𝙡𝙞𝙯𝙖𝙧𝙚 𝙞̂𝙣 𝙟𝙪𝙙𝙚𝙩̗𝙪𝙡 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *