marți , 18 ianuarie 2022 4:38 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ce spune chirurgul de la Spitalul Floreasca acuzat că ar fi ars o pacientă în timpul operaţiei

Medicul Mircea Beuran a explicat sâmbătă seară, la Antena 3, incidentul în urma căruia o pacientă operată la Spitalul Floreasca a suferit arsuri, spunând că nu era în sala de operaţii în momentul producerii incidentului.

„Au dus bolnava în blocul operator de urgenţe, în sala unde s-a pregătit reintervenţia chirurgicală, în clipa în care au folosit electrocauterul au simţit miros de priză arsă. Şi imediat au sesizat că de sub câmpurile operatorii apare fum. În clipa aceea au mobilizat câmpul operator, dar intrând aer sub câmp s-a autoaprins probabil de la o scânteie sau deja mocnea, este greu de spus cum s-a produs această scânteie. Pacienta fiind polialergică nu s-a putut face câmpul cu o soluţie iodată, cum se face de obicei, lucru cunoscut şi de familie.

În clipa în care s-a produs acest foc, echipa care era atunci operatorie a căutat prin diferite mijloace înăbuşirea flăcării şi cineva a adus un vas cu apă să stingă focul. Eu, în momentul acela, nu eram în echipa operatorie, nu eram în blocul operator. Şi lucrul acesta se poate dovedi uşor cu ajutorul camerelor de luat de vederi care sunt de la intrarea în spital până în blocul operator şi corelat cu protocoalele de terapie intensivă şi protocolul de chirurgie pe care l-am semnat. În clipa în care eu am ajuns, bolnava era deja mutată din sala unde s-a produs incidentul într-o altă sală şi echipa căuta să facă hemostaza, adică oprirea sângerării”, a explicat Beuran la Antena 3.

Recomandări

O gravidă din Focșani a pierdut sarcina în luna a șaptea, după ce s-a înjunghiat în abdomen

O gravidă în luna a şaptea a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *