miercuri , 23 iunie 2021 10:54 am
Iasi booked.net
-1°C

Ce oraș frumos, fabrici și uzine! Zeci de șantiere, deschise în această vară, în Iași

În cursul lunii mai Primăria municipiului Iași a emis certificate de urbanism pentru investițiii importante la unitățile de învățământ, dar și pentru intrarea în legalitate a zeci de șarpante ale unor blocuri din cartierele Dacia și Nicolina.

 

Ministerul Sănătății a obținut certificatul de urbanism pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași în strada Moara de Vânt, nr. 225. Pe 22 martie, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Iași, aleșii au votat în unanimitate Planul Urbanistic Zonal pentru acest obiectiv, municipalitatea ieșeană parcurgând cel mai rapid etapele de avizare a proiectului față de celelalte orașe: Craiova și Cluj-Napoca. Studiul de fezabilitate al proiectului va fi prezentat oficial pe 21 iunie, la sediul din Bucureşti al Băncii Europene de Investiţii.

Pe de altă parte, Fortus SA intenționează demolarea unor construcții existente și nefuncționale. La finele anului trecut, Primăria Municipiului Iaşi a intrat în posesia a circa 23,5 de hectare din platforma industrială a Fortus SA, dintre care circa 10 hectare sunt acoperite de activele fostei uzine. Valoarea recuperată este de 87 de milioane de lei. Planul conducerii municipalității este ca pe terenul preluat să fie dezvoltată o platformă industrială. Construcţiile care au intrat în proprietatea Primăriei sunt Secţia de Sculărie, Uzina Tehnologică, Turnătoria de fontă, Depozitul central, Modelăria şi Baza de şarjabilizare, Depozitul de răşini şi Secţia de Mecanică Grea.

De asemenea, municipiul Iași, prin Direcția Implementare Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană, a obținut certificatul de urbanism pentru serviciile de actualizare a proiectului „Reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit, nr.13 Iași din strada Vasile Lupu, nr. 104A”. Aceeași direcție din cadrul municipalității ieșene a primit undă verde pentru demararea serviciile de proiectare tehnică pentru reabilitarea termică a mai multor unități de învățământ: Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din b-dul Socola nr.188-190, Colegiul Tehnic „I.C.Ștefănescu” din b-dul Socola nr.51-53, Liceul Tehnologic „Petru Poni” din b-dul Socola nr.110, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gh. Mârzescu” din str. Mihail Sturdza nr.43, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” din str. Mihail Sturdza nr.2. O altă școală care va beneficia de investiții este Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu”, unde se va implementa proiectul „Construire spații educaționale, laboratoare și clase pregătitoare”. Totofdată, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” va efectua reparații curente la corpurile de clădire C3 și C4 din strada Codrescu, nr.6.

Veolia Energie Iași SA va realiza lucrările de racordare la rețeaua de energie termică și cele de amplasare a modulului termic pentru sala de sport a Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din strada Plăieșilor, nr.2. În luna decembrie 2017, Primăria Municipiului Iași a început lucrările de amenajare a sălii de sport, investiţia ridicându-se la 400.000 de lei, fiind vorba de conservarea şi continuarea lucrărilor începute în urmă cu mai bine de 10 ani.

Mai multe asociații de proprietari vor intra în curând în legalitate cu amenajarea de șarpante. În vara anului trecut, Serviciul Control Urbanism al Poliţiei Locale constata faptul că din 967 de şarpante şi 112 mansarde amenajate pe blocurile din Iaşi, doar 150 au autorizaţie de construire. În luna mai 2018 au obținut certificate de urbanism pentru autorizarea intervențiilor la construire șarpantei 28 de blocuri din cartierele Dacia și Nicolina

Recomandări

Sărbătoarea Iei in perioada 24-25 iunie în fața Palatului Culturii din Iași

Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași invită ieșenii cu bucurie la „Sărbătoarea Iei”, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *