duminică , 5 aprilie 2020 9:42 am
Iasi booked.net
-1°C

Ce măsuri se vor lua pentru pasagerii cursei Bergamo-Iași care ajung în seara aceasta pe aeroport. Este vorba de 180 de persoane

Din cauza situaţiei alarmante din Italia cu privire la răspândirea coronavirusului s-au luat măsuri pe toate aeroporturile din România.

În Iaşi, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a declarat că toţi călătorii vor fi verificaţi din punct de vedere medical. Echipa medicală este formată din asistenţi şi doi medici, unul dintre aceştia fiind epidemiolog. Toţi călătorii de pe cursa Bergamo-Iasi vor fi chestionaţi pentru a se afla dacă au intrat în contact cu persoane infectate.

Până la momentul actual, trei persoane au decedat și cel puțin 132 sunt infectate în Italia  cu coronavirusul. Numărul total al persoanelor decedate din cauza coronaviruslui a ajuns la 2.461, fiind înregistrate 79.930 de cazuri de infectare la nivel global.

Sâmbătă, în Italia au avut loc primele decesele ale unor europeni. China a anunţat, duminică, decesul a altor 97 de persoane şi infectarea a 648. În Coreea de Sud s-au înregistrat 550 de cazuri de infecţie, 350 doar în ultimele 48 de ore. Aproape jumătate din cazuri au legătură cu un grup religios din sudul ţării. Apărut în decembrie, la Wuhan, coronavirusul s-a propagat în 25 de ţări, cu noi focare în Europa şi Orientul Mijlociu.

În această seară, o femeie din Buzău a ajuns cu un autocar în România. Aceasta a fost plecată în Italia la muncă. Aproape de Buzău, femeia a început să se simtă rău. Deasemenea aceasta a fost anunţată telefonic de o colegă de muncă că a fost internată în spital cu suspiciune de infecţie cu coronavirus. Când a coborât în stația unui supermarket a sunat la ambulanță. Echipajul medical, echipat corespunzător unei astfel de situații au preluat-o pe femeie cu o capsulă specială de izolare care împiedică răspândirea virusului.

Deasemenea în Iași un bărbat întors recent din China dintr-o zonă afectată de virusul coronavirus a fost izolat la domiciliu. După ce a fost controlat la Aeroportul din Otopeni, medicii au decis că acesta nu va trebui să părăsească domiciliul timp de zece zile, timp în care va fi monitorizat. Dacă apar simptomele specifice virusului acesta va fi internat în regim de urgență.

Recomandări

Aventură la Spitalul Sf. Spiridon pentru o ieșeancă suspectă de Covid – 19

O ieșeancă care se simțea rău de câteva zile și-a consultat medicul de familie în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *