duminică , 18 aprilie 2021 11:55 am
Iasi booked.net
-1°C

Ce fonduri primește de la buget pentru proiectele de infrastructură județul Iași

Guvernul a publicat proiectul de buget pe anul 2021, proiect ce cuprinde si alocările pentru Iași în ceea ce privește proiectele de infrastructură rutieră importante pentru zona de nord-est a țării:

  • tronsonul din A8 Ungheni – Iași – Tg Neamț. Alocarea pe acest an ajunge la 4,8 milioane lei, în condițiile în care abia în primăvară ar putea fi semnat contractul de proiectare a lucrărilor. În următorii ani, estimările de finanțare arată astfel: 23,1 milioane lei (2022), 27,5 milioane lei (2023) și 12 milioane lei (2024).
  • sectorul montan din A8 Tg Neamț – Tg Mureș. Apare ultima tranșă de 9,7 milioane lei pentru plata proiectantului – studiul de fezabilitate trebuie finalizat la mijlocul anului curent
  • podul peste Prut de la Ungheni. Alocarea este de doar 368.000 lei
  • autostrada A7 Ploiești – Pașcani. Apar alocări pentru fiecare tronson în parte în ceea ce privește revizuirea studiului de fezabilitate: Ploiești – Buzău (7,4 milioane lei – finalizare în acest an), Buzău – Focșani (8,8 milioane lei – finalizare în acest an), Focșani – Bacău (12,8 milioane lei – finalizare în acest an), Bacău – Pașcani (9,2 milioane lei – finalizare în acest an)
  • varianta Sud a centurii ocolitoare Iași. În buget apare o alocare de 50 milioane lei, dar această sumă reprezintă credit de angajament (o formă de „promisiune de finanțare”). Din credite bugetare, sunt prevăzute doar 300.000 lei în acest an. Amintim că, în prezent, este în desfășurare licitația de proiectare pentru tronsonul Uricani – Cicoarei, sector de 8 km care face parte din varianta Sud.
  • modernizarea drumului Târgu Frumos – Botoșani. Sunt alocate credite bugetare în valoare de aproape 62 milioane lei pentrul anul 2021, în condițiile în care licitația de lucrări a fost adjudecată anul trecut de un constructor. Conform estimărilor guvernului, lucrările ar putea fi finalizate în anul 2023, având în vedere alocările estimate pentru 2022 (179 milioane lei) și 2023 (76 milioane lei).
  • infrastructură feroviară: reabilitarea tronson Roman – Iași – Frontieră. Alocarea ajunge la 18,6 milioane lei pentru finalizarea studiului de fezabilitate în acest an.

Recomandări

Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății. Premierul Florin Cîțu a discutat azi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *