marți , 26 octombrie 2021 8:32 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cazul copilului mort la Sanador | IML: A sângerat lent, ore-n șir, până a murit

Concluzie şocantă a medicilor de la IML în cazul copilului de un an şi 10 luni care a murit după o operaţie de hernie la Spitalul Sanador. Un vas de sange ar fi fost atins în timpul operaţiei, iar copilul a sângerat lent ore-n şir până a murit, fără ca nimeni să nu realizeze pericolul. Părinţii i-au acuzat pe medici pentru neglijenţă, dar şi pentru că nu au avut reacţie pentru a le salva copilul. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă.

Concluziile raportului medico legal le dă dreptate părinților lui Ștefan, un băiețel de 1 an și 10 luni care a murit după ce a fost operat într-o clinică privată din Bucureşti în urmă cu două luni. Părinții micuțului i-au acuzat de la început pe medicii de la clinica Sanador că nu au avut nicio reacție după ce copilul s-a simțit rău. După operația de hernie inghinală, copilul agoniza la propriu, dar medicii le-au spus părinților că sunt reacții normale după operație, fără să se asigure că nu sunt complicații.

În raportul medico-legal finalizat la mai bine de două luni de la moartea copilului în dreptul cauzei morţii scrie hemoragie acută lentă, pe care medicii de la IML spun că doctorii de la Sanador nu au depistat-o la timp.

Rezultatele de la IML au ajuns şi la anchetatorii care au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, dosar în care este suspect și medicul care s-a ocupat de operaţia copilului.

Operația nu ar fi trebuit însă să fie una care să ridice probleme, spun specialiștii.

Continuarea aici

Recomandări

Scandal la un local din Răducăneni. Mai multe persoane cercetate

În seara zilei de 24 Octombrie ac, poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *