luni , 17 ianuarie 2022 1:32 am
Iasi booked.net
-1°C

Cât timp va trebui să purtăm masca de protecție?

Virusologul spaniol, Margarita del Val, avertizează că ar trebui să se obișnuiască cu ideea că purtarea măștilor și măsurile de distanțare socială vor fi necesare cel puțin doi ani, în condițiile în care lupta cu noul coronavirus nu este o cursă de o sută de metri, ci un adevărat maraton.

“Vom trece peste asta în câțiva ani, dar nu trebuie să vă așteptați că va fi o cursă de 100 de metri. Va fi un maraton”, a declarat Margarita del Val, pentru publicația marketwatch.com.

În continaure, aceasta spune că măsurile împotriva răspândirii COVID-19 vor trebui integrate ca ceva normal în viețile noastre.

„Va trebui să ne obișnuim să purtăm o mască și să luăm unele măsuri câțiva ani și să le integrăm în vața noastră cotidiană, să uităm de ele, se vor transforma în ceva care vă va fi util,” a adăugat virusologul.

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, a explicat la Digi24 legătura dintre COVID-19 și gripă. Specialistul subliniază că cele două nu se exclud una pe cealaltă și prin urmare, oamenii s-ar putea infecta, simultan, atât cu noul coronavirus, cât și cu virusul gripal.

Sursa Gandul.ro

Recomandări

Misiuni de ordine publică

În perioada 11 -13 iunie 2021, mai multe echipaje de jandarmi ieșeni vor acționa pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *