miercuri , 14 aprilie 2021 1:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cât costă să închiriezi un apartament sau o garsonieră în Iași

La Iași învață 45.000 de studenţi, care au la dispoziţie 16.500 de locuri de cazare în cămine. Preţul pentru închirierea unei garsoniere porneşte de la 150 de euro pe lună, în timp ce preţul unui apartament cu o cameră porneşte de la 180 de euro pe lună.

„Eu am un apartament cu o cameră, în zona Alexandru cel Bun, pe care îl închiriez cu 180 de euro pe lună. Pe lângă chirie, persoanele interesate trebuie să achite şi utilităţile, respectiv apa, gazul, electricitatea şi căldura, în lunile de iarnă”, a declarat Mihai A., proprietar.

Pe de altă parte, există şi chirii ridicate la apartamente, în funcţie de numărul de camere şi de zona în care se află. Astfel, un apartament aflat în zona Podu de Fier, la câteva minute de mers de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa”, este închiriat cu 400 de euro pe lună. Potrivit proprietarului, apartamentul are trei camere, este la etajul al doilea al blocului respectiv, fiind complet mobilat şi utilat, scrie hotnews.ro.

În acelaşi timp, un apartament în zona rezidenţială Copou poate ajunge şi la o chirie de 700 de euro pe lună, acesta fiind, de asemenea, cu trei camere şi complet mobilat şi utilat. „Chiriile pornesc de la 100-150 de euro, vorbind aici despre camere de cămin și garsoniere în zone limitrofe ale Iașului, și ajung chiar și la 700 de euro, în cel mai nou ansamblu rezidențial, din zona Copou, dar vorbim despre penthouse, cu alte condiții, alt spațiu. Totul ține de banii pe care este dispus să îi cheltuiască cel care închiriază”, a afirmat Cristian I., agent imobiliar.

Studenţii care au mai puțini bani pot închiri doar o cameră într-un apartament, mai modest și departe de universităţi, cu 400 de lei pe lună.

Recomandări

Investiții de 120 de milioane de lei în comunele ieșene

Lista proiectelor CNI în județul Iași cuprinde câteva zeci de proiecte în mai multe localități. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *