Paștele din 2025 vine cu un preț tot mai greu de suportat pentru multe familii din România. O masă tradițională completă ajunge să coste, în medie, peste 400 de lei – o creștere de aproape 70% față de acum cinci ani.
Valurile de scumpiri la carne, lactate și produse de panificație apasă și mai mult pe bugetele gospodăriilor, într-un context economic tensionat de inflație, taxe majorate și putere de cumpărare în scădere, conform dcbussines.
O estimare recentă arată că, pentru o masă pascală obișnuită, românii trebuie să scoată din buzunar următoarele sume:
-Carne de miel – 43 lei/kg
-Mușchiuleț de porc – 42 lei/kg
-Piept de pui – 29 lei/kg
-20 de ouă – 24 lei
-Roșii – 20 lei/kg
-Telemea de vacă – 30 lei/kg
Smântână (300g) – 12 lei
-Lapte (1L, 3,5%) – 8 lei
-Franzelă albă – 3 lei/buc
-Cozonac – 81 lei/kg
-Pască (800g) – 110 lei
Costul total estimativ: 402 – 420 lei, fără a include băuturile, deserturile suplimentare sau decorațiunile.
Mai multe pe: stiripesurse.ro