miercuri , 28 iulie 2021 2:59 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cărţi de identitate false, descoperite la controlul de frontieră de la Vama Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit asupra a doi cetăţeni moldoveni, trei cărţi de identitate, cu însemnele autorităţilor române, false care urmau a fi folosite în Franţa.
În data de 05 august a.c, în jurul orei 17.20,în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, ca pasageri într-un microbuz cu destinaţia Franţa, cetăţenii din R. Moldova M.M. şi O.N., în vârstă de 39, respectiv 41 de ani.
La controlul de frontieră, colegii noștri au descoperit asupra celor doi bărbaţi, ascunse și nedeclarate, trei cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentele în cauză sunt false. Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că documentele de identitate au fost procurate de la persoane necunoscute și urmau să fie folosite pe teritoriul Franţei, pentru ocuparea mai facilă a unor locuri de muncă. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Depistat la controlul de frontieră cu permis necorespunzător.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat, care conducea un autovehicul, deşi permisul de conducere deţinut era necorespunzător categoriei din care făcea parte mijlocul de transport respectiv.
În data de 05 august a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, D.S., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani, care conducea un autovehicul marca Mercedes-Sprinter, înmatriculat în Belgia, ce tracta o remorcă marca Blyss, înmatriculata în R.Moldova. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile AM, B, C1, C, iar pentru a conduce ansamblul în cauză este necesară deținerea unui permis de conducere valabil pentru categoria “ BE”.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.”, au transmis reprezentanții I.T.P.F. Sculeni.

Recomandări

Accident rutier mortal în județul Iași!

Noapte plină de evenimente pentru polițiștii rutieri.  Pe drumul Iași, Schitu Duca, în dreptul localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *