marți , 15 iunie 2021 5:04 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cartea Albă a Apărării a intrat in vigoare

Carta Albă a apărării a intrat în vigoare joi, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 499 din 13 mai 2021.

Documentul verifică mediul internațional de securitate, riscurile și amenințările la adresa României și decide obiectivele politicii de apărare.

Spre deosebire de proiectul elaborat de MApN, în forma finală apar programe noi de înzestrare, precum avion multirol, dar și un tabel explicativ cu sumele alocate pentru înzestrare în următorii trei ani.

Astfel, sunt detaliate principalele programe de investiții: autoturisme de teren blindate și neblindate de tip ușor; sisteme C4I cu posibilități de integrare ISTAR; avion multirol pentru forțele aeriene; vânător de mine; sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare – HSAM; corvetă multifuncțională; elicoptere; revitalizarea ți modernizarea aeronavelor IAR-99 din dotarea MApN.

În 2021, dintr-un buget al Apărării de 22,7 miliarde lei, 5,3 miliarde vor fi alocate înzestrării, ajungând în 2024 la 8,7 miliarde dintr-un buget total al Apărării de 27,5 miliarde lei.

Recomandări

O fetiță de 12 ani din Alba a fost mușcată de un câine

O fetiță de 12 ani, din județul Alba, a fost mușcată de un Husky în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *