sâmbătă , 27 februarie 2021 11:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

Carte de identitate românească falsă, descoperită la controlul de frontieră de la Vama Albița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunsă în portmoneul unui cetățean din R. Moldova, o carte de identitate falsă.

 

În ziua de 18 mai a.c., în jurul orei 01.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar înmatriculat în R. Moldova, cetăţeanul moldovean Mihail D., în vârsta de 23 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit persoanei și bagajelor, în urma căruia a fost descoperită, în portmoneul lui Mihail D., o cărte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul  a declarat că a procurat documentul de la un cetățean polonez care le intermedia obținerea locurilor de muncă în Polonia, plătind suma de 100 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Recomandări

Termenul de eliberare a actelor de identitate a fost redus. Cât durează eliberarea buletinelor și a vizelor de rezidență la Iași

Direcția de Evidență a Persoanelor Iași a redus termenele de eliberare a actelor de identitate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *