marți , 18 ianuarie 2022 4:12 pm
Iasi booked.net
-1°C

Carmen Dorobăț trage un semnal de alarmă: „Situaţia este la fel ca în plină pandemie cu COVID-19!“

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ Iaşi, dr. Carmen Dorobăț, susține că numărul de îmbolnăviri de COVID-19 este pe o pantă ascendentă și că oamenii ar trebui să respecte în continaure măsurile impuse.

În ultimele zile am văzut un număr crescut de cazuri. Un număr constant crescut de cazuri. Spitalul de Boli Infecţioase este în aceeaşi situaţie ca şi în plină pandemie cu COVID-19. Lucrăm la capacitate maximă şi am transferat spre colegii noştri de la Spitalul CFR Iaşi un număr de pacienţi în speranţa că vom asigura locuri libere pentru pacienţii confirmaţi în weekend. De asemenea, la Terapie Intensivă avem 8 paturi din 9, ocupate. Luăm în calcul transferul, dacă e necesar, de oameni care Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Neurologie din Iaşi.”, spune dr. Carmen Dorobăț.

Medicul ieșean face un apel la ieşeni să păstreze distanţarea fizică, purtatul de mască în spaţii publice închise şi normele de igienă aferente.

Cetatenii trebuie să înţeleagă că trebuie să respecte măsurile de prevenţie impuse de autorităţi. Este de o importanţă capitală purtarea măştii în spaţiile publice închise, păstrarea distanţei fizice. Trebuie să ne bucurăm de vremea de afară, dar cu riscul de a stârni reacţii nu tocmai plăcute, trebuie să ne bucurăm în condiţiile în care nu ne este greu să purtăm masca în mall. Trebuie să ne bucurăm de plimbările în parc, dar păstrând distanţarea socială de celelalte persoane.”, a adăugat Carmen Dorobăț.

Recomandări

Situația cazurilor de Covid 19 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași

Zona roșie Covid a Spitalului de Copii din Iași s-a aglomerat, după ce numărul copiilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *