duminică , 28 noiembrie 2021 11:12 pm
Iasi booked.net
-1°C

Care este cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată pe Terra?

Iulie 2021 a fost cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată, după ce temperatura medie a crescut cu aproape un grad față de media lunii iulie a secolului XX, anunță oamenii de știință americani. 

Luna iulie a acestui an a devenit cea mai fierbinte lună de când a început măsurarea modernă a temperaturii, în urmă cu 142 de ani. Potrivit Administrației Naționale pentru Ocean și Atmosferă (Noaa), a fost depășit recordul anterior, stabilit în iulie 2016.

„Iulie este, de obicei, cea mai caldă lună a anului, dar iulie 2021 s-a autodepăşit, fiind cea mai fierbinte lună iulie înregistrată vreodată. Acest nou record se adaugă la tulburătoarele schimbări climatice de pe glob”, a declarat Rick Spinrad, administratorul Noaa.

Recordul întregistrat luna trecută a fost determinat de temperaturile în creştere din întreaga lume. Și Asia a avut cea mai fierbinte lună iulie, în vreme ce valuri de caniculă au cuprins Europa şi au favorizat incendiile de vegetaţie din Grecia și Italia – care au continuat și în august. Vârful de temperatură din Europa și un posibil record a fost înregistrat însă luna aceasta, Sicilia, unde termometrele au urcat până la 48,8 grade Celsius.

Raportul ONU, pubicat luni, 9 august, avertizează că omenirea se va confrunta în următorii ani cu „evenimente meteorologice extreme fără precedent în istorie”, va urmare a încălzirii globale, iar impactul oamenilor asupra climei „este un fapt”.

Recomandări

Avertizare METEO: Vreme foarte RECE, vânt și ploi în WEEKEND! La munte va NINGE

Toată țara va fi, în următoarele 3 zile, sub o informare meteo de frig, precipitații moderate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *