joi , 15 aprilie 2021 1:41 pm
Iasi booked.net
-1°C

Caravana Profilaxiei – Realitate/Necesitate în Rural și Urban

La Iași, a avut loc ieri lansarea Ediției cu numărul XI a Caravanei Profilaxiei, ”Realitate / Necesitate în Rural și Urban”, care se desfășoară în perioada 3-7 iunie 2019 în județul nostru.

La eveniment au participat profesor doctor  Norina Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară UMF „Grigore T. Popa” Iași, președintele C.J. Iași, Maricel Popa, reprezentanți ai instituțiilor sanitare, primari din județ și medici.

În cadrul întâlnirii a fost dezbătută situația cabinetelor de medicină dentară din zona rurală și posibilitarea înființării unora noi.
”Pe lângă rolul educativ, Caravana Profilaxiei are acum și misiunea de a găsi posibilități pentru ca parte dintre cei 1500 de absolvenți de anul acesta de la Facultatea de Medicină Dentară dar și generațiile următoare să aleagă mediul rural ca loc în care să profeseze în beneficiul locuitorilor și pentru îmbunătățirea stării de sănătate a acestora”, a declarat profesor doctor Norina Forna. 

Anul acesta, de consultații gratuite și îndrumări de profil pot beneficia locuitorii comunelor Scobinți, Popești și Bălțați, precum și cei din municipiul Iași.


”Această Caravană a Profilaxiei are continuitate și a devenit, iată, o tradiție de bun augur pentru populație, cu efecte benefice, mai ales în rândul celor de la sate. Consiliul Județean susține orice acțiune care vine în sprijinul sănătății ieșenilor. În județ, prin Programul Național de Dezvoltare Locală sunt în derulare aproape 40 de proiecte de reabilitare și construire de dispensare. Valoarea acestor investiții este de aproximativ 10 milioane de euro. Noi spații moderne și generoase sunt dotate cu aparatură medicală modernă. Aici, pe lângă medicul de familie, și medicii stomatologi își pot deschide cabinete. Îi încurajez pe aceștia să se îndrepte și către mediul rural, pentru că pot beneficia de condiții optime pentru a-și desfășura activitatea”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.
De la prima ediţie şi până acum, peste 40.000 de persoane din tot județul au beneficiat de serviciile oferite de Caravana Profilaxiei: consultaţii gratuite, informare, promovare şi distribuire gratuită a produselor de profilaxie.

Recomandări

O bătrână a fost dusă prin noroi la ambulanță

Asfaltul este un lux pentru cei care locuiesc la țară. O bătrână din satul Țipilești …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *