vineri , 26 aprilie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Candidatul cu cele mai mari șanse de a deveni președinte al Braziliei, înjunghiat în timpul unui miting electoral. Totul a fost filmat (VIDEO)

Favoritul primului tur al prezidențialelor din Brazilia, Jair Bolsonaro, a fost înjunghiat grav în timpul unui miting electoral.  Candidatul extremei-drepte era purtat pe umeri de susținători, când un bărbat s-a apropiat și l-a rănit în abdoment cu un cuțit.

Politicianul a fost operat de urgență și este acum în stare stabilă, spun medicii, conform Digi24.

Atacatorul a fost scos cu greu de polițiști din mijlocul mulțimii care voia să-l linșeze. Fost membru al unui mic partid de stânga, bărbatul a declarat că a comis fapta la ordinul lui Dumnezeu. Se numește Adélio Bispo de Oliveira și are 40 de ani. Poliția militară a dat publicității o fotografie cu el (foto jos).

După atac, fiul politicianului a anunțat inițial că tatăl său are o rană superficială, dar după două ore a scris pe Twitter că situația este mai gravă decât se credea. „A pierdut mult sânge, a ajuns la spital cu tensiunea 10/3, aproape mort. Acum pare să se fi stabilizat. Rugați-vă, vă rog!”, a scris fiul lui Bolsonaro. Medicii au anunțat că politicianul are o plagă adâncă în intestine, ce îi pune viața în pericol, și că este în stare „gravă, dar stabilă”.

Politicianul înjunghiat este controversat și a provocat multă indignare în Brazilia cu declarațiile sale rasiste și homofobe. În 2011, declara în „Playboy” că n-ar putea să-și iubească un fiu care ar fi homosexual și ar prefera să-l vadă mort într-un accident. Iar în 2015, a fost amendat după ce a declarat într-un ziar că o parlamentară, Maria da Rosario, este atât de urâtă, că nu merită să fie violată.

 

Sursa: Digi24

Recomandări

Un tânăr de 19 ani din județul Iași a fost mutilat cu cuţitul de frate

Un băiat în vârstă de 19 ani a fost înjunghiat sâmbătă în faţă şi în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *