joi , 2 iulie 2020 3:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Când vor începe temperaturile de vară

Ultima săptămână din luna mai și prima din iunie sunt caracterizate de temperaturi mai scăzute decât media perioadei, iar temperaturile de vară vor începe din data de 8 iunie.

Săptămâna 25.05.2020 – 01.06.2020

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, scrie Digi24.ro.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare.

Săptămâna 01.06.2020 – 08.06.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 08.06.2020 – 15.06.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar, mai ales în regiunile nordice, centrale și sudice. În extremitatea de vest și local în regiunile estice, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 15.06.2020 – 22.06.2020

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, mai transmite ANM.

loading...

Recomandări

Urmează luni de vară fără precipitații și cu temperaturi ridicate

Vom avea o vară cu perioade foarte lungi fără precipitații, și cu temperaturi foarte ridicate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *