joi , 21 noiembrie 2019 11:02 am
Iasi booked.net
-1°C

Campanie USLIP împotriva agresiunilor la care sunt supuşi profesorii (VIDEO)

Sindicaliştii din învăţământul ieşean au început o campanie împotriva bullying-ului din şcoli, cu precădere împotriva cadrelor didactice. Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP) au realizat un scurtmetraj, numit #FărăApărare, care aduce în prim-plan două situaţii de bullying împotriva unor profesori ieşeni petrecute anul trecut.

În film joacă şi actriţa Medeea Marinescu, câţiva actori ai Teatrului Naţional din Iaşi, dar şi elevi sau studenţi.

„Peste 10.000 de astfel de cazuri de bullying au loc anual în şcoli, dar cele mai multe dintre ele, aproximativ 60%, nu sunt declarate şi rămân necunoscute, încercând să se rezolve în fiecare unitate şcolară în parte. Nimeni nu a mai gândit până acum o campanie de bullying împotriva cadrelor didactice şi credem că este important să atingem şi această temă”, a precizat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Pelicula a fost filmată în perioada 22-25 martie, într-o şcoală din judeţul Iaşi, la sediul USLIP şi într-o locuinţă. Pe lângă problema bullyingului împotriva profesorilor, campania va atinge şi problema bullyingului împotriva elevilor. Filmul #FărăApărare va fi prezentat peste o lună la Iaşi şi va fi urmat de o dezbatere, scrie adevarul.ro.

Recomandări

Drumul Iași – Suceava: pot începe lucrările la primii 52 km

Unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean (CJ) va demara în primăvara anului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *