sâmbătă , 23 ianuarie 2021 1:04 pm
Iasi booked.net
-1°C

Campanie InfoIași, pentru elevi fruntași! Dacă vrei să trăiești cu bucurie, Dăruiește cu empatie!

Sărbătoarea Nașterii Domnului se apropie ! Cu recunoștință, ne aducem aminte de cel mai prețios dar pe care l-a făcut Dumnezeu omenirii: pe unicul Său Fiu, capabil să renunțe la slava cerului și să se nască în ieslea sărăcăcioasă din Betleem.

Fiul lui Dumnezeu, „bogăția cea neîmpuținată” (cum Îl numim într-o rugăciune), acceptă o înfățișare modestă, ca să ne demonstreze că bogăția și sărăcia nu o găsești în buzunarele oamenilor, ci în sufletele lor. 

În apropierea Sărbătorii Nașterii Sale, imităm și noi bunătatea divină, cum ne învață chiar Hristos: „Fiți milostivi, precum Tatăl vostru cel ceresc este milostiv”. Anul acesta, bunătatea noastră o putem direcționa spre copii silitori, al căror palmares școlar dă mărturie despre perseverența lor, copii care înțeleg că investiția în educație dă cea mai strașnică dobândă.

Ne-am gândit la frații Paraschiv-Dumitru și Ana-Maria, liceeni crescuți doar de bunica lor, locuind în condiții foarte modeste. Paraschiv-Dumitru a participat la faza națională la olimpiadele de istorie și de limbă greacă, iar seriozitatea și inteligența lui îl recomandă drept un tânăr care poate păși, cu tenacitate, pe treptele excelenței. Deocamdată, în condițiile școlii online, i-ar fi de folos un instrument mai performant decât telefonul său demodat, de pe care să poată urmări cursurile.

Altă echipă frumoasă de copii studioși spre care ne putem îndrepta mărinimia noastră înainte de Crăciun este a celor trei fete ale familiei Ionescu, în vârstă de 9, 8, respective 6 ani: Serafima, Paraschiva și Maria. Mezinul Ioan, de 4 ani, nu are încă nevoie de niciun device, dar surorilor le-ar trebui ceva mai mult decât singurul laptop pe care îl au în casă și în fața căruia se rânduiesc spre a urmări cursurile la școală.

Parohia Sf. Vasile din cartierul Nicolina-Iași, poate oferi un spațiu de depozitare pentru cei bine intenționați, care empatizează cu copiii despre care am scris. Piese vestimentare noi, alimente neperisabile, bani sau alte propuneri sunt binevenite, ca să venim în sprijinul acestor copii. În semn de recunoștință, aceștia vă vor colinda live, în seara de 21 decembrie, și vor primi darurile dvs. Până atunci, în fiecare zi de duminică, în intervalul orar 11.30-12.00, sunteți așteptați la Biserica Sf. Vasile, de pe Șoseaua Tudor Neculai 21, pentru a lăsa ceea ce considerați a fi util acestor copii. Până la proxima întâlnire, nu uitați: Dacă vrei să trăiești cu bucurie, Dăruiește cu empatie!, ne spune Pr. Gabriel Roman, Parohia Sf. Vasile, Nicolina.

Recomandări

Filarmonica „Moldova” din Iași – Stagiunea 2020 – 2021

Orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” din Iași va susține joi, 28 ianuarie 2021, ora 19,00 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *