duminică , 16 iunie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Campanie de Crăciun: Învață să împarți bucurii mici, ca să poți primi în schimb o fericire mare

Ce înseamnă să împarți bucata de pâine cu cel fămând dezinteresat? S-ar putea întâmpla să nu avem mijloace prisositoare pentru binefaceri, însă în vremea noastră este nevoie nu atât de această bogăție, cât de bogăția inimii, pentru a ne ajuta aproapele.

Echipa INFO IAȘI a demarat o Campanie de Crăciun, prin care își propune să facă câteva acte de caritate, cu caracter umanitar și de binefacere, prin care să contribuie la eradicarea sărăciei în familiile nevoiașe din județul Iași. Misiunea acestei campanii constă în exercitarea carității oamenilor cu suflet mare în sprijinul celor nevoiași, pentru promovarea echității sociale și apărarea demnității umane.

Aceste cadouri de Crăciun pentru unii apar doar în vise sau în ilustrațiile din cărți. Deci această campanie are drept scop colectarea de donații, sub orice formă, pentru a ajuta copiii să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă și pentru a aduce zâmbetul pe buzele lor. E inuman să vedem cum unii copii suferă din cauza lipsurilor și să nu le întindem o mână de ajutor.

 

Eforturile oamenilor de bună credință, care s-au implicat în această campanie, sunt îndreptate spre construirea unei lumi mai bune, în special pentru familiile defavorizate. Este o echipă motivată și responsabilă, care se ghidează după valori și principii creștine, precum: demnitatea umană, solidaritatea, voluntarismul, compasiunea, integritatea.

Un alt caz care a atras atenția echipei INFO IAȘI este familia Pruteanu din satul Hilița, județul Iași. Alexandru este un tânăr tată care la cei 28 de ani se ocupă de educația a doi copii: un băiat de 6 ani și o fetiță de 1,8 ani. A fost părăsit de nevastă, care a plecat la alt bărbat, iar acum lucrează zilier pentru a-și întreține copiii. Este ajutat de mamă-sa și uneori de frați și surori, care sunt plecați în străinătate. Reprezentanții primăriei spun că Alexandru este un om cumsecade, modest și muncitor, care încearcă să reziste încercărilor la care l-a supus viața, fiind mereu cu gândul la copiii săi. Își dorește din tot sufletul să le poată oferi un Crăciun fericit, deși suferă enorm văzându-și copiii părăsiți de mamă.

Echipa INFO IAȘI vă invită să vă alăturați Campaniei de Crăciun, implicând  poate și copilul dumneavoastră în crearea unui cadou de Crăciun pentru un copil nevoiaș. Deoarece din familie și prin exemplul propriu și al celor apropiați copiii învață să fie altruiști, mărinimoși, generoși, hai să ne implicăm împreună în a aduce bucurie și în casa acestor doi copilași din Hilița părăsiți de mamă! Hai să deprindem copiii să împartă bucurii mici unor copii nevoiași, pentru a învăța ce înseamnă dragostea dezinteresată pentru aproapele!

Ajutând pe cei care au nevoie de noi, suntem întotdeauna cu un pas înainte. Deci, pentru a întregi atmosfera de sărbători, contăm pe oamenii generoși care sunt gata să se alăture campaniei noastre de binefacere. În acest scop, sunteți așteptați să donați la sediul Granit, etajul 6, corpul B, de luni până vineri, de la 9.00 – 15.00.

Un material de Elena Godzin

Imagine: Răzvan Crihan

Recomandări

Două grupuri de tineri au confundat strada cu ringul de BOX (VIDEO)

Pumni și picioare și-au împărțit câțiva tineri în Tudor Vladimirescu. Fără a le păsa de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *