Campania de vaccinare antigripală continuă în această perioadă la nivelul județului Iași

Date:

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în această perioadă la nivelul județului Iași. Până în momentul de față s-au administrat 39.746 de doze vaccin antigripal din totalul de 59.490 doze primite. Facem precizarea că din totalul menționat, 4577 reprezintă ultima tranșă de vaccinuri antigripale, care au ajuns la Iași la finalul săptămânii trecute. Ca și în cazul ultimelor tranșe și acestea vor fi repartizate la cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Mai precizăm că în zilele următoare, Ministerul Sănătății va distribui județului Iași încă 32.575 de vaccinuri antigripale.

Campania de vaccinare a demarat la jumătatea lunii octombrie odată cu repartizarea a 13720 de doze de vaccin antigripal, reprezentând prima tranșă de vaccinuri, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi distribuind dozele pentru imunizarea împotriva gripei de sezon a copiilor înscriși la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din instituțiile sociale, a personalului medico-sanitar din unitățile medicale, precum și a persoanelor instituţionalizate din căminele de bătrâni și unitățile medico-sociale.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vizează reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon. Sunt vaccinate gravidele, persoanele cu vârsta peste 65 de ani (cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat). De asemenea, sunt imunizati copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar si personalul medico-sanitar, conform recomandărilor Organizaţia Mondiale a Sanatatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

PNL Neamț: ”Solicităm DEMITEREA șefului DRDP IAȘI”

Șefii PSD Neamț, Ionel Arsene, Adrian Niță și Daniel...

Peste 300 de amenzi și 32 de permise de conducere REȚINUTE marți de polițiștii IEȘENI

Poliţiştii ieşeni au intervenit marți la peste 100 de...

O persoană a rămas încarcerată după un accident rutier în localitatea Vama

Accident rutier pe raza localității Vama, județul Suceava. Intervin...