miercuri , 19 ianuarie 2022 2:27 am
Iasi booked.net
-1°C

Campania de depistare a hepatitei C continuă. Până acum, populația a manifestat un interes crescut

Programului Național de depistare a hepatitei C pentru populația defavorizată cunoaște un interes crescut din partea ieșenilor.

Aflați pentru a doua zi în această săptămână la Târgu Frumos, specialiștii Spitalului de Boli infecțioase au recoltat ieri 130 de probe de sânge de la persoanele care s-au prezentat pentru a fi testate, urmând ca testele să fie prelucrate în laboratorul unității medicale.

Campania se adresează în special populației defavorizate, aflată în situație de risc.

În cazul unor rezultate pozitive în ceea ce privește existența virusului hepatitic C, pacienții vor fi introduși într-un program medical, vor primi tratament adecvat și vor fi monitorizați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Există tratament eficient cu rezultate foarte bune și pentru hepatita C, de aceea, ne implicăm în testarea gratuită a populației și în special a acelor categorii vulnerabile. Am discutat cu managerul spitalului de Boli Infecțioase și cu președintele Societății Medicilor de Familie – Filiala Iași despre posibilitatea implicării medicilor de familie și a extinderii Programului Național de Screening privind infecția cu virusul hepatitic C la populația defavorizată din zona de nord-est a țării.”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Partenerii implicați în acest program sunt Consiliul Județean Iași, Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” și Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș„.
În perioada 10-14 februarie, medicii Spitalului de Boli Infecțioase vor întreprinde o acțiune similară de testare la Podu Iloaiei.

Recomandări

Caravana pentru testarea gratuită a tuberculozei a ajuns la Vaslui

Caravana „Marius Nasta”, pentru testarea gratuită a persoanele din localităţile unde există riscul îmbolnăvirilor de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *