joi , 21 noiembrie 2019 10:37 am
Iasi booked.net
-1°C

Campania de Crăciun pentru suflete necăjite, alături de INFO IAȘI (VIDEO)

De Crăciun, toate drumurile duc spre casă. De Crăciun, în fiecare an, drumurile noastre duc  spre copii, familii care cred că vor avea un altfel de Crăciun. Fiecare copil visează la Moș Crăciun. Din păcate, sunt atât de mulți copii care nu au parte de așa ceva, de aceea drumurile noastre de Crăciun se îndreaptă către ei, cei triști și necăjiți.

Cu toate că mai este timp până vin sărbătorile mult  așteptate, magia aceasta nemaipomenită și atât de frumoasă începe deja să se instaleze în inimile noastre.  În fiecare an, sărbătorile de iarnă ne aduc multă căldură sufletească, ne încarcă cu tot frumosul care există în lume, ne amintește că există bunătate, generozitate, altruism. Pentru majoritatea persoanelor, Crăciunul este un prilej de bucurie, când familia se adună la un loc, casa se umple de voie bună și aromă de cozonac, iar bradul își îmbracă falnic beteala. Sunt însă persoane pentru care Crăciunul este încă un prilej pentru a le reaminti de problemele lor și a le face viața parcă și mai apăsătoare.

De aceea, euforia zilelor magice care se apropie nu poate să ne facă să nu ne gândim la cei nevoiași. Echipa INFO IAȘI, cutreierând satele din județul nostru, a văzut atâta sărăcie, atâtea suflete triste, prea multă durere care nu ar trebui să fie! De multe ori, din confortul de acasă, stând în fața televizorului, lucrurile nu par atât de grave. Sau ne prefacem că această problemă nu este a noastră. Dacă de fiecare dată, de sărbători am fi alături de ei, cu siguranță am putea, cu eforturi comune, să aducem Crăciunul și în inima acestor copii necăjiți, iar darurile noastre vor aduce lumină în casele lor.

În adâncul sufletului, fiecare din noi credem în minuni, credem că lucrurile pot fi schimbate, credem că există bunătate, dumnezeire, iar pentru aceasta se cere un singur lucru: SĂ FIM OAMENI! Pentru noi, cei de la INFO IAȘI, adevăratul spirit al Crăciunului se asociază cu acești copilași. Poate că nu avem atâtea forțe să transformăm lumea într-un loc perfect sau să punem stăpânire pe toată sărăcia care există, pe toate grijile și necazurile, dar suntem siguri că împreună putem alina aceste suflete, le putem îndulci viața, putem readuce speranța acolo unde este doar disperare și durere.

Noi, echipa INFO IAȘI, vă îndemnăm să vă gândiți că în jurul nostru există multe familii care nu cer, dar care au nevoie de noi, iar împreună putem face fapte bune. Echipa INFO IAȘI a demarat Campania de Crăciun în nădejdea că vom împărți împreună fericirea, euforia sărbătorilor cu copiii care cred că vor avea un alt Crăciun de data aceasta, că se va întâmpla o minune și Moșul va veni!

Familia Căpreanu din satul Covasna, județul Iași, este unul din cazurile dureroase care merită atenția și ajutorul nostru. În această familie sunt patru copii (o fetiță de 15 ani, una de 9 ani, un băiat de 13 ani și un prunc de patru luni), care trăiesc într-o sărăcie cruntă. Îndură frigul, foamea în unele zile, violența tatălui care îi bate și-i alungă de acasă, dar mai ales sunt privați de o copilărie fericită. Unica lor alinare este mama, care încearcă să-i crească și să-i protejeze și în aceste condiții inumane. Adolescenta care deja a împlinit 15 ani este bolnavă, însă mama spune că nu are bani s-o ducă la un consult medical calificat, așa că stă la o mătușă, pentru a se proteja de furia și maltratările tatălui alcoolic; frații de 13 și respectiv de 9 ani nu frecventează școala, din lipsă de haine, rechizite școlare și alimente, pentru a putea învăța în condiții decente. Dar cel mai dureros este să vezi copilul de doar 4 luni din brațele unei mame îndurerate, care în frigul din așa-zisa casă (pentru că familia stă într-un depozit), nici nu are puteri să plângă, ci doar privește în jur cu o deznădejde precoce în priviri…

Vă invităm să fiți solidari cu noi, pentru că nu în zadar Andre Malraux afirma: ”Avem nevoie de fericirea tuturor pentru a putea fi fericiți”.  Vă invităm să deschidem împreună ușile acestei familii aflate la nevoie, pentru a ne putea deschide inimile. Vă invităm să-i ajutăm să uite de durerea lor, să fim oameni de bună credință și să dăruim cu mărinimie din puținul pe care-l avem, ca Dumnezeu să ne dea mai mult!

Un reportaj de Elena Godzin

Imagine: Răzvan Crihan

                                                                                                                         

Recomandări

PESTE 3.000 DE COPACI PLANTAȚI DE ANGAJAȚII DIN CLĂDIRILE DE BIROURI DE LA PALAS

Cea de-a patra ediție a evenimentului „Un arbore plantat, o șansă pentru un viitor curat!”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *