luni , 18 octombrie 2021 2:41 pm
Iasi booked.net
-1°C

Buzău: Dosar penal pentru interlopul care a provocat 20 de cazuri de coronavirus

Un bărbat de 41 de ani şi soţia sa, în vârstă de 36 de ani, care au provocat 20 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în trei cartiere din municipiul Buzău, s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, a anunţat miercuri IPJ Buzău.

Aceştia sunt cercetaţi pentru că în Ziua de Paşte s-au întâlnit cu mai multe persoane din judeţul Ialomiţa, bolnave de coronavirus, nerespectând măsurile de prevenire şi combatere a bolilor infecto-contagioase, informează agerpres.ro.

„În urma semnalării cazurilor de infectare cu SARS-COV2 a mai multor buzoieni domiciliaţi în acelaşi cartier al municipiului reşedinţă de judeţ şi urmare a imaginilor apărute în spaţiul public din care reieşea că mai multe persoane s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale la diverse imobile, context în care nu s-ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări”, au declarat reprezentanţii IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, din primele cercetări a reieşit că doi buzoieni cu vârste de 41, respectiv 36 de ani s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale cu mai multe cunoştinţe şi rude din judeţul Ialomiţa. În cauză cercetările continuă, sub coordonarea Parchetului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Codul Penal.

Cartierul Poşta din municipiului Buzău, care are o populaţie de circa 2.000 de locuitori, a intrat luni în carantină după ce 19 persoane au fost confirmate cu Covid-19 duminică, astfel dublându-se practic numărul de cazuri înregistrate în judeţul Buzău de la începutul pandemiei. Cazuri de Covid-19 au mai apărut în ultimele zile şi în cartierele vecine Mihai Viteazul şi Dorobanţi.

Recomandări

Două noi focare de COVID 19 la Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția a 2 focare Covid-19 din judeţul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *