duminică , 16 mai 2021 9:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Butonul de panică de pe smartphone poate salva vieţi. Configurarea, cât se poate de simplă

Avem telefoane din ce în ce mai inteligente, însă puţini ştiu că ele ne pot salva vieţile. Din câteva setări simple, orice mobil poate deveni un adevărat buton de panică, în caz de urgenţă. De la localizare, până la fotografii şi înregistrări audio, telefonul le poate trimite rudelor şi prietenilor toate datele ca să ne găsească.

11 secunde. De atât are nevoie un telefon mobil pentru a trimite apropiaților o alertă care să îi anunțe că suntem în pericol. Configurarea opțiunii este cât se poate de simplă.

Tot ce trebuie să facem pentru a activa aceste mesaje de urgență este să intrăm în setările telefonului și să căutăm cuvântul SOS. De aici, nu ne mai rămâne decât să selectăm câteva contacte de încredere care să primească aceste mesaje în caz de nevoie.

Apoi, într-o situație de urgență, trebuie să apăsăm de câteva ori, în succesiune rapidă, butonul de blocare. Imediat, telefonul transmite către apropiaţi sunetul ambiental, datele de localizare prin GPS şi fotografii surprinse în timp real.

Rețelele sociale pe care le folosim zilnic ne localizează des și cu o precizie uimitoare, iar datele pot fi accesate de pe orice computer unde suntem înregistraţi. Și aplicațiile de găsire a telefoanelor pierdute sunt vitale în caz de urgenţă.

Recomandări

Un prinț din Austria a ucis cel mai mare urs din România

Cel mai mare urs din România a fost ucis de un prinț din Austria! Prințul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *