luni , 17 ianuarie 2022 12:30 am
Iasi booked.net
-1°C

Bulevardul Țuțora închis până pe 1 mai 2020

Până pe 1 mai 2020 circulația rutieră pe bulevardul Țuțora, între Podu Roș și bulevardul Primăverii, este restricționată în vederea executării lucrărilor prevăzute în proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea Infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”.

În perioada menționată accesul pe bulevardul Țuțora este să fie permis doar pentru autovehiculele de intervenție (poliție, ambulanță, pompieri etc.).

Dată fiind organizarea de șantier și în vederea micșorării impactului asupra traficului auto, conducerea Primăriei Municipiului Iași a decis ca partea carosabilă a bulevardului Țuțora să rămână deschisă circulației rutiere pe sensul de mers dinspre bulevardul Primăverii spre Podu Roș. Tronsonul respectiv va fi închis complet atunci când constructorii vor interveni și pe această parte a bulevardului.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” are o valoare totală de 114.359.729,95 lei (aproape 24 milioane de euro) și presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, precum și achiziționarea a cinci tramvaie.

În cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iaşi” vor fi modernizaţi 5.720 de metri liniari de cale simplă de rulare, de-a lungul cărora vor fi amenajate 7 staţii de tramvai şi o staţie intermodală cu o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Conform planului, vor fi refăcute trotuarele pe o suprafaţă de 5.184 metri pătraţi, spaţiile verzi pe o arie de 6.079 metri pătraţi, urmând a fi realizată şi reabilitarea carosabilului pe o distanţă de 325 de metri, dar şi construirea de piste pentru biciclişti pe o lungime de 914 metri, pe bulevardul Țuțora.

Recomandări

O mașină a fost acroșată de trenul Iași – Vaslui

O mașină înmatriculată în judeţul Vaslui, condusă de o femeie în vârstă de 40 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *