sâmbătă , 15 mai 2021 11:43 pm
Iasi booked.net
-1°C

Botoșani: Fiul unui bărbat internat repezit de medic la telefon: „Te sunăm noi când moare!” Și l-au sunat

Fiul unui bărbat internat la Botoșani a fost repezit de medic la telefon: „Te sunăm noi când moare!” Și l-au sunat, după ce tatăl lui s-a stins și a apărut apoi pe lista pacienților cu covid decedați

Decesul cu numărul 1.361 de pe lista pacienților cu coronavirus morți în România e un bărbat din Botoșani care s-a stins pe 11 iunie, la Spitalul Județean Mavromati. Avea 59 de ani și familia face declarații tulburătoare despre modul în care a fost tratat în spital și despre cum le-au vorbit medicii rudelor.

Fratele lui Dumitru S. a povestit că acesta a fost internat în Spitalul Județean pe data de 29 mai 2020, după ce a acuzat o stare generală de rău, cauzată de stropirea pomilor din grădină, nefolosind o mască de protecție.

Familia spune că a ajuns în jurul orei 11:00 la spital și a stat în cortul de triaj până la miezul nopții, alături de alte cinci persoane, despre care nu se știa dacă sunt sau nu purtătoare ale virusului. A fost ulterior internat pe secția urologie, pentru că avea și afecțiuni renale.

Pentru că a prins minivacanța de Rusalii, Dumitru S. a fost văzut de un medic abia pe data de 2 iunie. Două zile mai târziu a fost mutat la terapie intensivă.

„Aș vrea să menționez că în toată această perioadă vorbeam zilnic cu el, atât noi cât și fiul lui. După această mutare, o zi nu a mai știut nimeni nimic de el și de câte ori suna fiul lui la secția ATI, asistentele care îi răspundeau îi tot spuneau să sune mai târziu că doctorul este în operație. A reușit într-un sfârșit să vorbească cu doctorul și acesta i-a spus că trebuie să stea acasă liniștit că oricum îl vor suna ei când va muri.

A întrebat dacă e nevoie să îl transferăm la un alt spital sau e nevoie de vreun tratament sau orice intervenție medicală care trebuie plătită și i s-a răspuns ironic: „dar, la București nu vreți? Poate chiar cu elicopterul?! oricum ce îi fac aia asta facem și noi, așteptăm să moară.”, a declarat fratele pacientului, pentru Botoșeneanul.

Recomandări

Un medic ieșean care ocupa două funcții simultan a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi conflictul de interese de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *