vineri , 16 aprilie 2021 10:49 am
Iasi booked.net
-1°C

Bolnavii cronici ieșeni beneficiază de transport gratuit și în starea de alertă

Transportul gratuit al pacienţilor cronici la şi de la 37 spitale din toată ţara, printre care şi Iaşul, va continua şi în starea de alertă.

Proiectul caritabil „Prioritate pentru sănătate“ este o iniţiativă a Roche România, a Asociaţiei Pacienţilor cu Boli Cronice (APCR) din România şi a Uber, în acest fel fiind sprijiniţi pacienţii care suferă de afecţiuni oncologice şi hematologice, hemofilie, scleroză multiplă sau fibroză pulmonară idiopatică şi care sunt nevoiţi să îşi continue tratamentul în spital.

Acest serviciu este valabil doar pe raza oraşelor, şi nu include transportul în afara localităţilor, Roche România acoperind costul curselor, iar Uber contribuind cu 25% din valoarea acestora.

În Iaşi, pacienţii pot fi duşi şi aduşi de la IRO, Centrul de Oncologie Euroclinic (Spitalul Victoria), Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Neurochirurgie şi Spitalul de Recuperare.

Pentru ca serviciul să poată fi folosit, trebuie instalată aplicaţia Uber pe telefon, apoi se apelează call center-ul Alianţei Pacienţilor Cronici din România la 021 253 0591.

Serviciul de transport gratuit este oferit doar pacienţilor care au o programare la tratament, ce nu poate fi amânată sau o urgenţă medicală ce necesită neapărat deplasarea la spital.“, au precizat iniţiatorii. Campania a fost prelungită până pe 15 iunie.

Recomandări

În starea de alertă, rău platnicii nu pot fi debranșați de la utilități

În timp ce oamenii de rând îşi plătesc facturile la zi, legea a devenit paravan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *