joi , 9 decembrie 2021 3:47 pm
Iasi booked.net
-1°C

Bojdeuca lui Ion Creangă, Mănăstirea Golia și Muzeul Dosoftei din IAȘI pot fi vizitate VIRTUAL

Mănăstirea Golia, Muzeul Sf. Ier. Dosoftei, Bojdeuca lui Creangă, dar şi alte obiective din zona Moldovei pot fi vizitate virtual prin intermediul site-ului muzeediniasi.ro.

În total sunt zece obiective transpuse în tururi 360°.

Pe lângă cele de mai sus, sunt disponibile: Casa Otiliei Cazimir, locuința provizorie a lui George Topârceanu, vila cu turn în care a locuit Mihail Sadoveanu, Muzeul Poni-Cernătescu și mina de la subsol, Muzeul Mihai Eminescu, Muzeul Teatrului, Turnul cu Ceas de la Palatul Culturii, fostul și actualul simbol al Iașului.

„Orice muzeu poate fi văzută ca o capsulă a timpului. A pătrunde în acest spațiu implică o descoperire a narațiunii propusă de muzeografi. Prin urmare este un act de inițiere într-o lume stranie, îndepărtată și palpitantă în același timp. Folosirea mijloacelor digitale pentru a pătrunde în această lume nu poate înlocui vizita la fața locului, dar o poate revaloriza și substui, în ultima instanță, atunci când vizitarea fizică nu e posibilă”, a declarat Florea Ioncioaia, managerul proiectului.

Tururile au fost realizate în cadrul proiectului M-Zone, realizat de Asociația Societatea de Studii Istorice din România, în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române și Palatul Copiilor Iași, printr-o co-finanțare acordată de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.).

Recomandări

Hansel şi Gretel la Bojdeuca lui Ion Creangă

Cei mici se vor putea întâlni în cursul zilei de astăzi cu Hansel şi Gretel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *