miercuri , 23 iunie 2021 12:34 pm
Iasi booked.net
-1°C

Bodea: „PSD-ALDE-Chirica si PMP pregătesc cel mai mare tun imobiliar din istoria Iașului” (VIDEO)

Deputatul Marius Bodea, împreună cu aleșii locali PNL, reprezentanți ai Biroului Politic Local PNL și ai Biroului Politic Județean PNL, au atras atenția astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută în fața Primăriei Iași, că în ședința de CL de miercuri primarul Chirica a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care vizează un schimb de terenuri păgubos pentru Iași.

„Este cel mai mare tun imobiliar din istoria orașului. Daca acest proiect se va concretiza, aproximativ 10.000 mp de terenuri aflate în proprietatea Primăriei, situate în cele mai bune zone din oraș, vor ajunge la un samsar imobiliar din jurul primarului Chirica. În schimb, Municipalitatea se va alege cu 6500 mp lângă Teatrul Național, teren care nu poate fi valorificat economic, pe care nu se poate construi cu regim de înălțime mai mare de P+3. Această insistență a primarului de a concretiza acest schimb de terenuri din care Iașul iese clar în pierdere arată că este captiv intereselor imobiliare”, a spus Marius Bodea.

Alexandru Muraru, prim-vicepreședinte PNL Iași, a spus că terenul pe care Primăria urmează să îl primească este în Zona protejată a Monumentelor Istorice.

„Ieșenii trebuie să știe că acest teren care ar urma să intre în proprietatea Primăriei este în Zona de protecție pentru monumentele istorice de categoria A, în condițiile în care Teatrul Național „Vasile Alecsandri” este la 100 metri distanță. Mai mult decât atât, în evaluarea terenului de lângă Teatrul Național s-au introdus și clădirile de pe acel teren, deși ele vor fi demolate, în eventualitatea în care se va construi ceva acolo. Așadar, terenul pe care urmează să primească Primăria este supraevaluat pentru a da aparența unui schimb echitabil, ceea ce, în mod evident, nu este adevărat”, a spus Alexandru Muraru.

Marius Bodea a mai spus că „Primăria oferă samsarului imobiliar cele mai bune terenuri din proprietatea sa: pe str. Zimbrului, în cartierul Smârdan, o supradață de 5.570 mp, pe Elena Doamna (peste drum de Hotelul Hampton), o suprafață de 1.400 mp, în spate la BRD, pe strada Bărboi (parcarea din spatele BRD) 2.142 mp, pe str. Nicolina, la intersecția cu Răzoarelor, Primăria cedează 375 mp. Este o înțelegere cu dedicație pentru samsarului prieten cu Mihai Chirica, o înțelegere în urma căreia ieșenii vor fi păgubiți!”, a mai spus Marius Bodea.

Totodată, Marius Bodea a făcut apel la reprezentanții PSD-ALDE-PMP să cumpănească bine ce decizie vor lua miercuri.

„Dacă vor susține acest proiect care înseamnă prăduirea patrimoniului public, înseamnă că orașul este complet confiscat de acești oameni. Fac apel rațiunea lor, fac apel la conștiința lor să nu sprijine acest tun”, a spus Bodea.

Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iași, a spus că aleșii PNL se  vor opune cu toată forța acestui schimb de terenuri păgubos pentru Iași.

„Terenul de pe I.C. Brătianu care ar urma să intre în proprietatea Primăriei nu valorează mai mult de 1 milion – 1.5 milioane euro. În schimb, terenurile care urmează să fie cedate de către Municipalitate valoreză cel puțin 8 milioane euro. Dimensiunea tunului care se pregătește cu patrimoniul public este una colosală și de aceea este nevoie de presiune publică pentru a-i opri. Gradul de execuție din buget la secțiunea dezvoltare este de 32% la 30 septembrie 2018. Acest lucru arată că preocuparea primarului nu este aceea de a realiza proiecte publice de care comunitatea are nevoie. El este ocupat cu tot felul de scamatorii imobiliare de care profită camarila imobiliară din jurul său”, a spus Razvan Timofciuc.

Recomandări

Mihai Chirica a anunțat noul city manager al Iașului. Petru Movilă a obținut funcția publică

Iasul are un nou city manager in persoana fostului deputat Petru Movila, presedinte PMP Iasi. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *