joi , 2 decembrie 2021 10:17 am
Iasi booked.net
-1°C

Blocaj în procedura privind achiziționarea sistemelor video pentru școli!

Firmele interesate să asigure sisteme digitale şcolilor din Iaşi au cerut clarificări de ordin tehnic:

* odată depăşită această fază a procedurii de achiziţie se aşteaptă depunea ofertelor financiare * cele 1.250 de sisteme vor fi livrate în termen de 30 de zile de la semnarea contractului.

Municipalitatea ieșeană urmează a achiziționa mai multe sisteme digitale ce vor fi folosite în scenariile galben și roșu. În total, vor fi cumpărate 1.250 de sisteme formate din camere video, microfoane, monitoare și difuzoare. Primăria Iași a demarat licitația pentru achiziția sistemelor digitale ce vor fi folosite în unitățile de învățământ din municipiu, procedura intrând în etapa clarificărilor de ordin tehnic. „Participanţii la licitaţie au cerut unele clarificări, acestea sunt în evaluare. Fiind vorba de o achiziţie generată de epidemia de COVID-19, procedurile sunt cumva mai complexe întrucât cei de la ANAF supraveghează şi verifică modul cum se derulează licitaţie. Urmează în zilele viitoarea evaluarea ofertelor financiare”, spun oficialii Primăriei. Procedura este organizată pentru echiparea centrelor online din 36 unități de învățământ. Costurile achiziției sunt de 6.302.521 lei, fără TVA, aproximativ 1,3 milioane de euro. Cele 1.250 de sisteme vor fi livrate în termen de 30 de zile de la semnarea contractului.

Conform caietului de sarcini, sistemul digital este format dintr-o unitate de intrare video (cameră video), unitatea de intrare audio (microfon independent), unitate de ieșire video (monitor), unitate de ieșire audio (difuzoare).  „Sistemele vor fi predate integral, inclusiv cu softurile necesare funcționării, iar acestea nu vor genera costuri suplimentare. Dacă vreunul dintre produsele inspectate nu corespunde specificațiilor din ofertă, achizitorul are dreptul să-l respingă, iar contractantul are obligația, fără a modifica prețul contractului, de a înlocui produsele refuzate cu alte produse corespunzătoare cu specificațiile din ofertă, în termen de două zile lucrătoare de la data constatării neconcordanței”, se arată în documentația procedurii. Sursă:ziarulevenimentul.ro

 

Recomandări

Amenajările specifice Sărbătorilor de Iarnă, în curs de finalizare

Primăria Municipiului Iași este în curs de a finaliza amenajările specifice Sărbătorilor de Iarnă. Aprinderea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *