vineri , 22 ianuarie 2021 11:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

Bloc operator nou, la standarde moderne, dat în folosinţă la Spitalul „Dr. C.I. Parhon”

Un bloc operator complet nou în valoare de aproape 11 milioane de lei, realizat conform standardelor europene, a fost dat în folosinţă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul primar nefrolog Ionuţ Nistor, a declarat că blocul operator este realizat şi dotat la standarde europene, în cadrul său fiind patru săli de operaţie. Două dintre acestea sunt pentru intervenţii endoscopice, alte două pentru operaţiile de transplant renal şi chirurgie.

Potrivit agerpres.ro, noul bloc operator beneficiază de o instalaţie de climatizare modernă, spaţii pre-operatorii şi post-operatorii pentru pacienţi, spaţii de pregătire a instrumentarului medical, iar accesul se realizează prin filtre specifice, automatizate, concepute special pentru sectorul medical.

„Spaţiul este unul complet nou, nu este doar o îmbunătăţire sau modernizare a fostului bloc operator, este un spaţiu în care s-au construit de la zero cele patru săli. Fiind nou creat, am putut să îl compartimentăm din perspectiva siguranţei circuitelor şi pacientului. Pe lângă cele patru săli, există şi trei spaţii de evaluare pre-operatorie şi două spaţii post-operatorii. De asemenea, partea de sterilizare este gândită în aşa fel încât să nu existe intersectări de circuite, este dedicată doar blocului operator”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

Potrivit acestuia, investiţia este în valoare de 10,8 milioane de lei şi a fost asigurată din bugetul Primăriei Iaşi. Din suma totală aproximativ 5,6 milioane de lei au reprezentat investiţia în blocul operator, urmând ca până la finalul acestui an să fie renovată complet şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar Compartimentul de Transplant Renal va fi dat în folosinţă în primele zile ale lunii februarie.

„Cele trei structuri medicale reprezintă inima spitalului, este important ca acestea să fie amenajate şi dotate corespunzător. Datorită modului în care este realizat şi amplasat, noul bloc operator este un spaţiu care asigură siguranţă suplimentară din punct de vedere epidemiologic, condiţii îmbunătăţite de muncă pentru personalul medical, creşte siguranţa actului chirurgical şi medical precum şi gradul de satisfacţie al pacienţilor”, a declarat managerul Spitalului „Dr. C.I. Parhon”, Bogdan Cojocaru.

Recomandări

Filarmonica „Moldova” din Iași – Stagiunea 2020 – 2021

Orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” din Iași va susține joi, 28 ianuarie 2021, ora 19,00 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *