sâmbătă , 4 decembrie 2021 3:57 pm
Iasi booked.net
-1°C

Bloc din Copou evacuat după ce locatarii au reclamat miros de gaz

S-a dat alarma, aseară, într-un cartier din Iaşi. Locatarii unui bloc au intrat în panică după ce au simţit miros puternic de gaze. Autorităţile au intervenit imediat şi, de teama unei explozii, au evacuat zeci de oameni.

După câteva ore de cercetări, specialiştii de la situaţii de urgenţă au stabilit că zona este în afara oricărui pericol, iar locatarii au putut să se întoarcă în case.

Alerta s-a dat în jurul orei 22.00, la un bloc din zona Copou. Un bărbat a sunat de urgenţă la 112.

Imediat, la faţa locului au sosit pompierii, poliția, jandarmeria, dar şi lucrătorii de la gaze, care au început să controleze zona.

După aproape trei ore de verificări, autorităţile au decoperit că mirosul de gaz venea de la nişte lucrări care au fost efectuate de curând în apropiere, scrie observator.tv.

„Nu s-au găsit pierderi de gaze nici în interior, nici în exterior, dar nu vor abandona munca în această seară. Verifică tot ce se întâmplă pe străzile din jurul blocului ca să fie siguri că nu sunt probleme în continuare”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Într-un final, locatarilor li s-a permis să se întoarcă în case.

În urmă cu aproape doi ani, tot în acestă zonă, o explozie cauzată de o acumulare de gaze la subsol a provocat o tragedie. Două persoane şi-au pierdut atunci viaţa, iar blocul a ars aproape în întregime.

Recomandări

Alte 21 de terenuri de sport din Iași, modernizate

Programul municipalității de îmbunătățire a infrastructurii sportive din unitățile școlare continuă prin modernizarea a încă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *