luni , 6 aprilie 2020 12:03 am
Iasi booked.net
-1°C

Biserica Sfântului Mormânt închisă pentru o săptămână, însă slujbele nu se suspendă

Autoritățile israeliene au decis închiderea Bisericii Sfântului Mormânt pentru o săptămână ca măsură de prevenție în plină pandemie de Coronavirus. Închiderea locașului de cult nu afectează cultul divin, slujbele desfășurându-se după un program normal, în lipsa credincioșilor.

„În interiorul Bisericii Sfântului Mormânt slujbele sunt oficiate zilnic de părinții aghiotafiți”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Arhim. Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Lăcaşul de cult a fost închis miercuri în jurul orei 17:00.  Măsurile impuse de autorităţile israeliene vizează, de asemenea, închiderea tuturor bisericilor, moscheelor şi sinagogilor din Ţara Sfântă, informează basilica.ro.

Restricțiile anunțate de premierul Benjamin Netanyahu interzic, totodată, părăsirea locuinței cu unele excepţii, precum procurarea alimentelor necesare sau a urgenţelor medicale.

Serviciile religioase în aer liber sunt permise cu participarea a până la zece persoane, respectând distanţa socială de un metru.

Încălcarea restricțiilor va fi considerată infracțiune, au declarat oficialii israelieni.

Pelerinajele suspendate

Pandemia Covid-19 a afectat şi desfăşurarea pelerinajelor în Ţara Sfântă.

„În prezent pelerinajele la locurile sfinte sunt suspendate, iar cele programate în această perioadă au fost amânate sau anulate. Nu se cunosc, deocamdată, date oficiale cu privire la reluarea acestora. Cel mai probabil vor fi reluate atunci când condiţiile o vor permite”, a precizat arhim. Teofil.

În ceea ce priveşte Aşezământul Românesc de pelerini de la Ierihon, părintele Teofil a specificat că este închis cazărilor, în prezent fiind efectuate lucrări de igienizare şi dezinfecţie, la recomandarea Ministerului Turismului din Palestina.

Recomandări

Astăzi este Duminica Floriilor pentru romano-catolici (VIDEO)

Romano-catolicii sărbătoresc azi, 5 aprilie 2020 Floriile, iar duminica viitoare, pe 12 aprilie, aceștia vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *