miercuri , 23 iunie 2021 12:43 pm
Iasi booked.net
-1°C

Bilete de vacanță pentru pensionari!

Anul trecut Baile Herculane sau Băile Felix erau cap de listă ca destinaţie de tratament pentru pensionarii ieşeni, iar biletele nu reuşeau să-i mulţumească pe toţi. Acum, mulţi dintre cei ieşiţi la pensie au făcut un pas în spate, speriaţi de pandemie, astfel, din seria de pe 14 octombrie, au rămas nevândute 201 bilete din 369, potrivit ziarulevenimentul.ro.

Dacă în alţi ani, numărul cererilor biletelor de tratament depăşea cu mult oferta celor de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Iaşi, anul acesta situaţia s-a schimbat. „ Remarcăm o scădere a interesului pensionarilor pentru aceste bilete, explicabilă, desigur, de contextul actual, mulţi fiind speriaţi de această pandemie. Din totalul biletelor seriei care avea ca dată de intrare în staţiune ziua de 14 octombrie au rămas 201 bilete. Totalul biletelor a fost de 369”, spune Maria Andronache, directorul executiv al CJP Iaşi.

O situaţie identică se manifestă şi pentru seria care pleacă în staţiuni pe 30 octombrie. Casa Judeţeană de Pensii Iaşi a pus la dispoziţia celor interesaţi 285 de bilete, însă au fost alocate doar 193. „Pentru cei interesaţi, avem 18 bilete disponibile la Herculane, 21 la Bălţăteşti, 16 la Covasna, 24 la Băile Felix, 15 la Căciulata şi 33 la Băile Nicolina”, a mai precizat şefa CJP Iaşi.

Costul unui bilet este de de 50% din cuantumul brut al penisie încasate în luna anterioară plecării în staţiune, iar durata sejurului este de 16 zile, cu 12 zile efective de tratament balnear. Biletele se pot ridica de Ghişeul Bilete de Tratament al CJP Iaşi în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie (original şi copie), carte sau buletin de identitate (copie şi original) şi cuponul de pensie aferent lunii anterioare primrii pensiei.

Recomandări

Școala online are același efect asupra elevilor ca vacanța de vară

Un studiu efectuat de Universitatea Goethe din Germania a afirmat că școala online are, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *